Kazadan önce yerlerin yağmur nedeniyle ıslak olduğunu söylemesine rağmen ’Yerler kuru’ ve ’güzel bir planım var’ mesajlarıyla Ece’yi adete ölüme çağıran ve kaza sırasında da motosikleti kullanan Serkan Kirtil’e, yargılama sonunda 20 ay hapis cezası verildi. 12 bin lira paraya çevrilen cezanın aylık 500 TL’den 24 taksitte ödenmesi kararlaştırıldı. Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi olan Ece Yüzbaşı’nın dramı henüz 1.5 yaşında başladı. Ece Yüzbaşı’nın, 1993 yılında Kayseri’de görevli olan babası Üsteğmen Hakan Yüzbaşı, doktor olan eşi Hacer Yüzbaşı ve meslektaşı olan çifti otomobiliyle Ankara’ya uzmanlık sınavına götürdüğü sırada kaza yaptı. Bu kazada Ece’nin babası Hakan Yüzbaşı ve annesi Hacer Yüzbaşı yaşamını yitirdi. Daha bebekken öksüz ve yetim kalan Ece Yüzbaşı’ya büyükbabası Alşan Yüzbaşı, babaannesi Engin Yüzbaşı ve yakınları sahip çıktı. Ece Yüzbaşı, uzun süre büyük babası ile büyükannesini anne ve babası bildi. 5 yaşına geldiğinde de gerçek kendisine psikologlar yardımıyla anlatıldı

.DENEME TURUNDA MOTOSİKLETTEN DÜŞTÜ

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen Ege Üniversitesi Felsefe bölümünü kazanan ve 3’üncü sınıfa devam eden Ece Yüzbaşı, 23 Aralık 2011’de meydana gelen kazadan kısa süre önce otomobilini satıp, büyük hayranlık duyduğu motosikleti satın aldı. Ece, motosikleti satın aldığı bayide çalışan 29 yaşındaki Serkan Kirtil’in kullandığı 34 HHL 16 plakalı, kendisininkiyle aynı model olan motosikletin arkasına oturarak deneme turuna çıktı. Motosikletin koltuğunun arkasında oturan Ece, görgü tanıklarının ifadesine göre hızla giden motosikletten yola düştü. Serkan Kirtil’in ancak 300 metre sonra arkasında olmadığını fark ettiği Ece, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kaza yerinde yaşamını yitirdi. Ece, henüz 1.5 yaşındayken kaybettiği anne ve babasının Menemen’deki mezarlarının hemen yanında toprağa verildi. Ece’nin ardından en büyük acıyı, onu büyük bir özveriyle yetiştiren, özel okullarda okutan, müzik kurslarına gönderen büyükbabası Alşan Yüzbaşı ve babaannesi Engin Yüzbaşı yaşadı. 

KAZA OLDUĞU GÜN ADETA ÖLÜMÜ ÇAĞIRMIŞ

Kazadan sonra 2 ay tutuklu kalıp tahliye alan Serkan Kirtil hakkında, İzmir 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davada mahkemenin isteğiyle, Ece Yüzbaşı’nın cep telefonunda ve bilgisalarında yaptığı yazışmalar, kaza gününün ayrıntılarını da ortaya çıkardı. Kazadan bir gün önce Ece Yüzbaşı’nın ’uyumadan önce kitap okumayı sevdiğini’ yazdığı mesajına Kirtil’in uyumadan önce en büyük zevkinin ’Trafikte panik yaratma, terör estirme’ olarak Türkçeye çevrilen ’Traffic Panicddd’ adlı oyunu oynamak olduğunu yazdığı tespit edildi. Aynı görüşmede Kirtil’in trafikte panik yaratıp, diğer araçlara zarar verme üzerine kurulu oyundaki performansıyla, 550 bin dolarlık zarar verdiğini yazdığı da saptandı. Kazadan önceki son gecede yine Serkan Kirtil’in Ece Yüzbaşı’ya ’Yarın güzel bir planım var, telefondan ara beni’ mesajı gönderdiği, kaza günü ise Ece’nin havanın yağışlı, yerlerin kaygan olduğunu söylemesine rağmen, Kirtil’in ’Tamam gel yerler kurudu’ cep mesajıyla deneme turuna çağırdığı da belirlendi.

  CEZA VAR AMA TAKSİTLE

Yaklaşık 2.5 yıl süren yargılama sonrasında hakim Hasan Çelik, Serkan Kirtil’e önce 24 ay hapis cezası verdi. Duruşmalardaki iyi hali ve pişmanlık duymasından dolayı cezayı 20 aya indirdi. Ardından bu ceza 12 bin lira paza cezasına çevirildi. Mahkeme, Kirtil’in bu cezayı aylığı 500 TL olmak üzere 24 taksitte ödemesine karar verdi.

Kaynak: DHA