Dün yayınlanan teaser fotoğraflarının ardından, İspanyol otomobil üreticisi yeni nesil Leon ailesinin üç-kapılı versiyonuna ait olan ilk resmi fotoğrafları gün ışığına çıkardı. Stok modeli ile karşılaştırıldığında 35 mm daha kısa dingil mesafesine (2600mm) sahip olan aracın toplam uzunluğu 4.23 metre.

Öte yandan, markanın yeni tasarım dilini yansıtan IBE, IBL ve IBX konsept çalışmalarından esinlenilerek tasarlanan keskin eğimli tavan çizgisi otomobile daha sportif bir görünüm kazandırmış.

Motorlar beş-kapılı versiyondan tanıdık

İlk etapta satışa sunulacak 1.2 lt ile 2.0 lt arasında değişen benzinli ve dizel motorlar 105 beygirden başlayarak 184 beygire varan güç seçeneklerine sahip olacaklar. Önde MacPherson (tasarımcısı Earle S. MacPherson’un adını taşıyan) gergi kollu süspansiyon ve arkada torsiyon çubuklu süspansiyon sistemiyle donatılan 2014 Seat Leon SC’nin 150 beygirden fazla güç üreten versiyonlarında bağımsız (multilink) süspansiyon sistemi kullanılacak.

Yeni Leon yelpazesi bu yılın sonuna doğru ST wagon modeli ile büyüyecek. Seat, 2014 yılı içinde merakla beklenen Cupra varyantını da tanıtacak.