Her yıl 10 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikte yeni ürünlerini tanıtan Apple, büyük bir rekora daha imza attı. Hakkında yazılan tüm dedikoduları doğrulayacak teknik özelliklerle kullanıcı karşısına çıkan iPhone 5S ve akıllı telefon dünyasına yeni bir tarz getirmeyi planlayan iPhone 5C’nin 24 saatlik satış rekorlarını sizlerle paylaşmıştık.
 
IPhone 5S’in duyurusunun ardından dünya üzerindeki tüm Apple Store mağazalarının önünde uzun kuyrukların oluşması üzerine, ilk seri iPhone 5S stokları aynı gün tükenmişti. Canlı renk seçenekleriyle kullanıcısının beğenisini kazanan iPhone 5C ise, 43. Saatin sonunda mevcut stoklarını eritmişti.
 
Apple’ın başarılı CEO’su Tim Cook, konuyla ilgili olarak iPhone 5S’e karşı inanılmaz yoğun ilginin gösterildiğini ve üretilen ilk partinin, sırada bekleyen Apple severler tarafından tüketildiğini -paylaştı. IPhone 5S ile birlikte gelen iOS 7 başarısının yanı sıra vaat edilen parmak izi okuyucu özelliği de kullanıcı tarafından büyük bir ilgi görmesi için yeterli geldi.
 
3 Günlük bir süre zarfında 9 Milyon adet iPhone 5S ve iPhone 5C satılması üzerine kotalarını biraz daha yükseltmeyi planlayan Apple, yeni nesil başarılı işletim sistemi iOS 7’nin ise 200 Milyon adetten fazla iPhone’a yüklendiğini açıkladı.