Dün Aarhus’un batısında bulunan Snogebaeksvej’deki bir çocuk yuvasında yaşanan olay, çocukların bahçede olduğu sırada gelişti.

Konuştuğu bir çocuğu kandırarak kendisiyle gitmesine razı eden orta yaşlardaki bir erkek, çocuğu bahçenin tel örgülerinin üzerinden dışarı çıkararak yakın bir yerdeki evine götürdü.

Daha sonra çocuğun yuvada olmadığının anlaşılması üzerine aile ve görevliler önce çocuğu aradı ardından polise haber verdi.

Ancak aramalar sürerken çocuk kendiliğinden yuvaya döndü. Eşiyle birlikte her tarafta kız çocuğunu arayan üvey baba, yuvaya gelen kızı gülümseyerek görünce endişe yerini bir anlık mutluluğa bıraktı.

Olayı bugün basına anlatan ve çocuğu koruma adına ismi açıklanmayan üvey baba, yuvaya dönen kız çocuğunun görüntüsünden aklına kötü bir şey yaşamış olabileceği ihtimalinin gelmediğini anlattı.

Konuşturduğu çocuğun sonraki anlattıklarından olayın bir kaçırılma olduğunu anlatan üvey baba, “iyi davranan ve güzel köpekleri de olan bir adamın kendisine çikolata verdiğini anlattı. Ancak söylediklerinden başka iğrenç şeylere de zorlandığını anladım. Tiksindim ancak bir yandan da çocuğun sağ dönebildiğine de sevindim. Bugün adli tıp nümuneler aldı. Bütün gün olanlardan eve döndüğümüzde yorgundu.” dedi.

Polis bir kişiyi gözaltına aldı

Görevlilerin polise haber vermesi üzerine araştırma başlatan Doğu Jylland polisi, 33 yaşındaki bir kişiyi cinsel istismardan gözaltına aldı.

Zanlının Trillegardsvej’deki evine çocuğu götürdüğü konusunda eldeki deliller bilinmese de polis, çocuk ve adamı kırmızı bir Mitsubishi Carisma marka arabada görenlerin bildiklerini kendilerine bildirmelerini istedi.

Polis henüz olaya ilişkin başkaca açıklama yapmazken gözaltına alınan zanlı, “tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma” suçlamasıyla Aarhus mahkemesine çıkarılarak ilk ifadesi alındı.