Konya'da çalışmalarını sürdüren Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Kulu ilçesinde çalışmalarını sürdürdü.

Belediye Düğün Salonu'ndaki toplantıya, Akil İnsanlar Heyeti'nden Erol Göka, Hilal Kaplan, Celalettin Can, Vahap Coşkun katılırken, Kulu'dan sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Akil İnsanlar Heyeti'nden Erol Göka yaptığı konuşmada, iyi bir yola girildiğinden emin olduklarını belirterek, "Bizim insanlarımız 30 senedir sabır insanıdır. Sabır heyeti olarak sabır tavsiye etmekteyiz. Tek istenen silahlar sussun, normal hayat başlasın" dedi.

Heyet üyelerinden Vahap Coşkun ise toplumsal sorunların konuşularak çözülmesi gerektiğini kaydederek, "Herkesin bu süreci desteklemesi gerekiyor. Birbirimizi daha iyi anlamamız gerekiyor. Umarım ki bu süreç başarıyla sonuçlanır" şeklinde konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Hilal Kaplan da, "Hükümet elini taşın altına koydu. Bizlerin de bu konuda elimizi taşın altına koymamızı istedi. Kürt ile Türk camiası ayrılamaz. Kürtler her zaman Türklerle vatan uğruna beraber ölmüşlerdir. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız" şeklinde konuştu.

Heyet üyelerinden Celalettin Can ise tarafların karşılıklı uzlaşma süreci başlattıklarını ifade ederek, "Taraflar bu sorunu kaldıramıyor, halk bu sorunu kaldıramıyor. Birlikte yürüyerek bu süreci barışcıl olarak başlattılar. Yapılması gerektiğini savunuyoruz. Çok çevreli görüşler alınarak uygun görünen kişiler saptanarak bizler getirildik. Her ne pahasına olursa olsun Türkiye'nin ortak, kardeşçe yaşamasını başarırsak, ne mutlu bize. Kardeşçe yaşamaya, beraber yürümeye Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu çalışmalar konusunda çok mutluyum. Değişik kesimlerle de konuşacağız. Bu huzurun kalıcı olması için elimizden geldiğince çalışacağız" diye konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti üyeleri daha sonra katılımcıları dinledi. İHA