Aktif Eğitimciler Sendikası Tekirdağ Şubesi açıldı. Aktif Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi üyelerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Aktif Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Ardıç, ülkeyi ve yarınları emanet edeceğimiz çocukları, hükumetin ve bakanlığın basiretsiz uygulamalarına mahkûm etmeyeceklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Ardıç, “Çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanları arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyeler, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına ’Hayır’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

Fişleme ve tasfiye konularını da değerlendiren Mustafa Ardıç, şunları söyledi: “Bakanlık, fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. İllegal faaliyetleri biran önce terk etmeli ve asli görevi olan eğitim- öğretime yönelmelidir. Biz çözüm odaklı bir sendika olarak söz konusu bütün konuların aktif ve teyakkuz halinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hususta duyarlılık sahibi herkesi ve kamuoyunu ortak doğrularda ve çözümü hedefleyen yapıcı çalışmalarımızda iş birliği yapmaya davet ediyor ve birilerinin yasal sorumluluklarını yerine getirmemelerine inat, Aktif Eğitimciler olarak, devletimize, milletimize eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın gereği olarak aralıksız olarak çalışmaya devam ediyoruz.”

Kaynak: CIHAN