Olay sonrası gözaltına alınan Toprak'ın emniyette verdiği ifadede eşi Adalet Toprak'ın kızlarını öldürdüğünü öne sürdüğü ve "Ben eve geldiğinde eşim silahı bana doğrulttu. Ben eşimi öldürmeseydim o beni öldürecekti" dediği belirtildi. 

 

Oklar babayı gösteriyor

Ancak oklar, polise verdiği ifadesinde sadece çocuklarını öldüren eşini öldürdüğünü iddia eden baba Sadık Toprak'ın üzerinde. Baba Toprak'ın emniyetteki sorgusu halen devam ederken, öldürülen anne ve iki kızının otopsi işlemlerinin ardından morgda çekilen fotoğraflarının yanı sıra ailenin yakınları ve komşularının anlatımları, babanın iddiasını yalanlıyor.

Kesin otopsi raporu henüz hazırlanmazken, ailenin yakınları tarafından çekilen fotoğraflarda silahla sırtından vurulan Havva ve Kevser'in vücutlarında darp ve bıçak izleri görülüyor.

Yine Anne Toprak'ın ise ağzında, boğazında ve sırtında bulunan bıçak izlerinin yanı sıra vücudunun çeşitli yerlerinde darp ve ısırık izlerinin olması dikkat çekti.

 

23 yıl sürekli şiddet uygulamış

En küçüğü henüz 4 yaşlarında olan 8 çocuk annesi Adalet Toprak'ın komşuları ve ailesi de 23 yıldır evli olan Toprak'ın yıllardır eşinin şiddetine maruz kaldığını ve eşinin dışarı çıkmasına dahi izin vermediğini anlattı. Hemen her gün baba Sadık Toprak'ın bağırma seslerini ve şiddete maruz kalan eşi ve çocuklarının çığlık seslerini duyduklarını da paylaşan komşuları, baba Toprak'ın daha önce de iki oğlunu bıçakladığını aktardı. Komşularının anlatımlarını doğrulayan Adalet Toprak'ın yeğenleri ve kız kardeşi de anne ve kızlarının sürekli psikolojik ve fiziki şiddetine maruz kaldıklarını söyledi. 

 

 DİHA/AMED