Ankara Garı Kavşağı'nda düzenlenen bombalı saldırıda ölen 95 kişi arasında bulunan öğretmen, 34 yaşındaki Şirin Kılıçalp ile HDP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda görevli 43 yaşındaki Fatma Karabulut, memleketleri Konya'da son yolculuğuna uğurlardı.

İstanbul'da Kağıthane Hacı Ethem Ütkem Ortaokulu'nda görevli Türkçe öğretmeni Şirin Kılıçalp, üyesi olduğu Eğitim-Sen üyeleriyle birlikte dün 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine katılmak için Ankara'ya geldi. Bekar olan Kılıçalp, TCDD Garı önünde bankta oturduğu sırada meydana gelen patlamada öldü.

Öğretmen Şirin Kılıçalp'ın cenazesi, yapılan otopsi ardından memleketi Konya'nın Kulu İlçesi'ne bağlı daha önce köy statüsünde olan Karacadağ'a getirildi. Kılıçalp'ın cenazesi babasının evine getirilerek helallik alındı. Cenaze daha sonra omuzlara alınarak mahalle mezarlığı önüne getirildi. Bir kişi 'Barış şehidi' yazılı Kılıçalp'in fotoğrafını taşıdı. Kılıçalp'ın tabutunun üzerine Eğitim-Sen ve PKK bayrağı  ile gelinlik ve duvak serildi. Öğretmen Kılıçalp'in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

İstanbul'da HDP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda görevli, yıllar önce eşinden boşanan 1 çocuk annesi Fatma Karabulut da parti üyeleriyle, aynı mitinge katılmak için geldiği Ankara'daki patlamada yaşamını yitirdi. Karabulut'un cenazesi de memleketi Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı eskiden köy statüsünde olan Kırkışla'ya getirildi. Uşak Üniversitesi'ni bu yıl kazanan ve annesinin acı haberinin ardından memleketi Kırkışla'ya gelen Filiz Karabulut'ta cenaze töreni sırasında güçlükle ayakta durabildi. Karabulut'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. - Konya