Ziraat Türkiye Kupası'nda grubunu lider bitirerek yarı finale kalan; perşembe günü Plzen'i safdışı bırakarak Avrupa Ligi'nde adını çeyrek finale yazdıran Fenerbahçe, 3 kulvarda mücadelesini sürdüren tek takım olarak Süper Lig'e döndü. Rakip, ilk yarıda Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmayı 3-1 kazanarak, Kanarya'nın ligde evinde 47 maçlık yenilmeme rekorunu sona erdiren Antalyaspor. Bu karşılaşmanın teknik direktör Aykut Kocaman açısından da anlamı büyük. Fenerbahçe'deki kariyerine 4-0'lık Antalyaspor galibiyetiyle başlayan tecrübeli hoca, büyük bir tesadüf eseri, 100. lig maçında da Kırmızı-Beyazlı ekibe karşı mücadele edecek.

 İstanbul'da bırakılanlar


Fenerbahçe, bugünkü karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı takdirde, ilk yarıdaki yenilginin rövanşını almakla kalmayacak, kariyerine farklı Antalyaspor galibiyetiyle başlayan teknik direktörüne de anlamlı bir ‘dalya galibiyeti' hediye edecek. Antalya'da kendilerini zorlu bir 90 dakikanın beklediğini ifade eden Kocaman'ın, "Buradan kayıpsız döndüğümüz takdirde çok büyük bir engeli aşarız. Sizlere güveniyorum" dediği belirlendi. Bu arada Antalya'ya gençlerin de yer aldığı 20 kişilik oyuncu kadrosuyla giden Aykut Kocaman'ın, sakatlar Webo ve Mehmet Topal'ın yanı sıra, Stoch, Krasiç, Ziegler, Serdar Kesimal, Sezer ve Orhan Şam'ı İstanbul'da bırakması dikkat çekti.

Muhtemel ilk 11'ler


Antalyaspor: Sammy, Koray, Emre Güngör, Deniz Barış, Ergün Teber, İbrahim Dağaşan, Uğur İnceman, Aissati, Tita, Isaac, Diarra


Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, Kuyt, Meireles, Emre, Cristian, Caner, Sow


Hakem: Hüseyin Göçek
Stat: Akdeniz Üniversitesi
Saat: 20.00