az transfer sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan yıldız oyuncunun 2015 yılında sona erecek olan sözleşmesi İspanyol ekip tarafından 2 yıl daha uzatılırken, kulübün resmi internet sitesinden de açıklama yapıldı.

Arda Turan da sözleşme imzaladıktan sonra resmi siteye konuşurken, ''Atletico ile sözleşme yenilemekten dolayı çok mutluyum. Atletico formasıyla iki sezondur kendimi bir ailenin parçası gibi hissediyorum. Burdaki tüm arkadaşlarıma, kulüpte çalışan herkese teşekkür ediyorum. Çünkü biz burada çok büyük bir aileyiz'' ifadelerini kullandı.
 
Atletico de Madrid Sportif Direktörü Jose Luis Perez Caminero ise, Arda’nın takımın önemli bir parçası olduğuna değinerek bu sözleşme yenilenmesinden memnuniyetini dile getirdi. Caminero, takımın başarısında Arda’nın önemli bir payı olduğunu da hatırlatarak, Arda takımın temel taşlarından biridir, bunun devam etmesi gerekirdi,Türk futbolcu yaratıcılık ve katkı konusunda eşine az rastlanır kabiliyetlere sahip biridir sözlerini etti.
 
DEĞERİ 3.5 KAT ARTTI
 
Atletico Madrid ile sözleşmesini 30 Haziran 2017'ye kadar uzatan milli futbolcu Arda Turan'ın değeri 3 yılda yaklaşık 3,5 kat arttı. Atletico Madrid Kulübü'ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 30 Haziran 2015'te sona erecek sözleşmesi iki yıl daha uzatan Arda Turan'ın bonservis bedeli 41 milyon avro olarak belirlendi. İki yıl önce 12 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid'e giden Arda Turan'ın sezonluk kazancının ise 3,7 milyon avroya çıkartıldığı öğrenildi. Atlico Madrid, Arda Turan'ın transfer haberini resmi Twitter hesabından duyurduktan sonra taraftarların attığı tebrik ve sevinç mesajları da dikkati çekti. Birçok taraftar, “Güne başlamak için bunda daha güzel bir haber olamazdı” mesajını paylaştı.