Arda Turan, Galatasaray'a ya dönecek ya da dönecek! Yaşanan sıcak gelişmeler milli yıldızı sarı-kırmızılı formaya daha da yaklaştırıyor. Teknik direktör Fatih Terim, İngiltere'de yaptığı açıklamada, "Arda'yı hep istedim. Bu konu bizde hiç kapanmaz. Her saniye, her an, her yıl transferi denenecektir" diyerek gelişmeleri doğruladı. Başkan Ünal Aysal'ın, yıldız futbolcu için Atletico Madrid ile yaptığı görüşmeler de sır değil. Peki Arda Turan, Galatasaray'a dönüş konusunda ne düşünüyor? Spor kamuoyunun çok yakından tanıdığı bir FIFA menajeri, bu konuda oldukça çarpıcı açıklamalar yaptı. 
 
REDDEDİLEMEYECEK BİR TEKLİF
 
Yanlış anlamalara meydan vermemek için adının yazılmasını istemeyen Türk menajer, Galatasaray'ın Arda'ya reddedemeyeceği bir teklifte bulunduğunu, aslında Türkiye'ye dönmek gibi bir düşüncesi olmayan oyuncunun bu öneri karşısında kararsız kaldığını belirtti. Menajer "Arda, 'Madem bu kadar çok isteniyorum, bana da bu davete uymak düşer' diyormuş. Aysal'ın Atletico Madrid'le görüşmeler yaptığını ise bizzat biliyorum. G.Saray, Arda'da çok ısrarcı. Birkaç gün içinde önemli gelişmeler olabilir" dedi. Başkan Ünal Aysal, yarın Arda için görüşmeler yapmak üzere İspanya'ya gidecek.
 
ZAMANSIZ AYRILDIN KAPTAN
 
Fatih Terim ve Ünal Aysal'ın açıklamalarından sonra Galatasaray'da Arda Turan seferberliği başlatılırken, taraftarların da yıldız futbolcuyu tekrar takımda görmek istediği belirtiliyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kararı sonrasında yerli isimlere yönelen Galatasaray'ın gündemindeki Arda'ya taraftarların sosyal medya aracılığıyla gönderdiği mesajlar ise şöyle:
 
 Hagi'nin 2001'de Adanaspor'a attığı golde kadraja girerek yaptığın golün sevincini yeni gençlere yaşatmak,
 
Artık kaptanlığa adım attığın Ali Sami Yen yok ama yeni başarıları Türk Telekom Arena'da yaşamak, 
 
Galatasaray'ın en zor dönemlerinde top kornere çıkmasın diye kendini paraladığın için, 
 
 İspanya'da Atletico Madrid forması giyip Calderon'da seni destekleyen Galatasaray taraftarları için, 
 
 Galatasaray ile Avrupa kupası kazanma hayalini, kurulmuş en iyi kadrolardan biri ile yaşamak için, 
 
Sezon sonunda 4. yıldızı takarak efsaneleşecek Galatasaray kadrosunda yer almak için, 
 
 Galatasaray'a getirdiğin Selçuk İnan'a yardımcı olmak için, Sabri abine destek olmak için, 
 
 Çok zamansız ayrıldın, Galatasaraylı olduğunu 'tekrar' göstermek için, 
 
 Yabancı kuralını çıkararak Galatasaray'ı durdurmak isteyenlerin planlarını alt üst etmek için, 
 
 Giderken Fatih Terim'e veda edemedin, bu bir veda değil dedin, zaten veda etmemişken geri dön... 
 
 Dön kaptan, 66 numaralı Galatasaray forması için geri dön...
 
BURSA'YA KARŞI iLK MAÇ
 
Arda Turan, Galatasaray'daki ilk profesyonel maçına 22 Ocak 2005 günü İzmit İsmetpaşa Stadı'nda Bursaspor'a karşı çıktı. Karşılaşmanın bitimine 30 dakika kala Ayhan Akman'ın yerine oyuna dahil olan Arda, Ali Sami Yen Stadı'ndaki ilk heyecanı ise 4 ay sonra oynanan Denizlispor sınavında bu defa Ergün Penbe ile yer değiştirerek yaşadı. İlk golünü ise Avrupa Ligi'nde Mlada Boleslav maçında kaydeden Arda, ilk 11'in de vazgeçilmezlerinden oldu.
 
10 NUMARA ONDA
 
Arda Cimbom ile 2007-08 sezonunda lig şampiyonu olurken, 7 gol ve 14 asistlik katkı sağladı. 10 Temmuz 2009'da G.Saray'da kaptanlığa getirilen ve kendisine 10 numaralı forma verilen milli futbolcu o sezonun sonunda 11 gol ve 25 asistle sarıkırmızılı taraftarların gönlünde taht kurdu.
 
(fotomaç)