Futbolcularından özellikle ikinci yarıda oynanan futbolu isteyen Hırvat teknik adam, son saniyeye kadar rakibin küçümsenmemesini istedi. Norveç’teki maç öncesinde bu konuda yaptığı bütün uyarıların kulak ardı edilmesi nedeniyle maçtan sonra çok sinirli olan Slaven Bilic, olası bir elenme durumunda bazı futbolculara eskisi gibi şans vermemeyi bile düşündüğü ortaya çıktı. Rövanş maçı öncesinde futbolcularına bu yönünü göstermeyi tercih eden siyah - beyazlı teknik adam, oyuncularından panik yerine sabırlı olmalarını istedi. Öte yandan Beşiktaş, Tromsö maçının hazırlıklarını dün akşam tamamladı. Fernandes’in katılmadığı idmanda futbolcular bugünkü maçın taktiğinin denendiği çift kale maç yaptılar.

NASIL TUR ATLARLAR?
Tromsö’ye deplasmanda 2-1 yenilen Beşiktaş, her türlü beraberlik ya da mağlubiyette Norveç ekibinin gruplara kalmasına neden olacak. Siyah-beyazlıların alacağı 1-0’lık galibiyet, Kartal’ı tura taşıyacak. 2-1’lik skor uzatmaya taşıyacak, bunun dışındaki tek farklı galibiyetler ise Tromsö’nün işine yarayacak. İki ve daha fazla skorlu her türlü galibiyet ise Beşiktaş’ı gruplara çıkaracak.

‘Kendimize güvenerek geldik’
Beşiktaş’ın bugünkü rakibi Norveç takımı Tromsö’nün Teknik Direktörü Agnar Christensen, “Türkiye’ye kendimize güvenerek geldik” diye konuştu.
22 Ağustos’ta Norveç’de oynanan ilk maçı 2-1 kazanan Tromsö’de Christensen, “Türkiye’ye avantajlı bir skor ile gidiyoruz ancak işimiz kolay olmayacak” dedi.  Agnar Christensen 8 yıl önce Tromsö’nün Galatasaray’ı elediğini de hatırlatırken, “Beşiktaş’ı da 8 yıl önce Galatasaray’ı elediğimiz gibi eleyebiliriz. Hedefimiz bu başarıyı tekrarlamak olacak. 2005 yılında Galatasaray karşısında kahramanca mücadele ederek turu geçmiştik. Beşiktaş’ı eleyecek bir skor alırsak, 1997’de Chelsea’yi Norveç’te 3-2 mağlup ettiğimiz maç sonrası Avrupa’da tarihi bir başarıya imza atmış olacağız. Defansif olarak iyi durumdayız ancak hücum hattında daha yaratıcı olmamız gerekiyor. İlk maçta Beşiktaş’ı yenmek için bizim büyük bir başarı oldu. Ancak Beşiktaş’ı elemenin zor olacağını biliyoruz. İlk maçta aldığımız 2-1’lik galibiyetin avantajını sonuna kadar kullanmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘Transferde artık sona yaklaştık’
Transfer çalışmaları konusunda da açıklamalar yapan Slaven Bilic, “Transfer konusunda araştırma aşamasında değiliz, sonuçlandırmaya çok yakınız ve çalışmaya devam ediyoruz. Bir kişi var olursa harika olur, olmasa da. Çünkü harika bir kadromuz var. Bu transfer için 4 haftadır çalışıyoruz. Bize de bağlı değil, başka türlü şeyler de var” diye konuştu.