Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin ilk durağı Konya’nın Cihanbeyli İlçesi oldu. Bakan Güllüce, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’yi makamında ziyaret etti. Ziyarete Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu,Çevre ve Şehircilik Bakan Müsteşarları,Çevre ve Şehircilik Bakan Müsteşar Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Bakan Danışmanları,Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel,Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya,Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hidayet Uysal,ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış,Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin,Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı,Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer,İl Bank Konya Bölge Müdürü Kemal Kaya,Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu,Ak Parti Cihanbeyli ilçe Başkanı Serdar Karaburun,Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız,Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere,Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış,Cihanbeyli Ticaret Borsası Başkanı Hacı Kabakcı, Ziraat Odası Başkanı Galip Yeşilırmak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Kenan Belgin, Cihanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Belgin, Cihanbeyli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ekinci katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Bakan Güllüce’yi Cihanbeyli’de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Cihanbeyli’nin yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ilçesi olduğunu ifade eden Kale, bunun belediye hizmetlerinde bazı zorlukları beraberinde getirdiğini, ancak büyük bir azim, kararlılık ve heyecanla çalışarak bu zorlukların üstesinden geldiklerini kaydetti. İlçeye tarihinde görülmemiş hizmetleri kazandırmanın çabasında olduklarını ifade eden Kale, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın belirlediği 2023 hedefleri doğrultusunda Cihanbeyli’yi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise Başkan Kale’ye çalışmalarında başarı diledi. Ziyarette gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularını da cevaplandıran Bakan Güllüce, birinci önceliklerinin kamu düzeni, huzur ve sükûnet olduğunu belirtti. Güllüce “Şunu herkesin bilmesi lazım… Barış süreci olacak diye, herkes istediğini yapacak diye bir şey de yoktur. Barış süreci başka bir şey; huzur, sükûnet, kamu güvenliği, devletin, sokakta vatandaşın can emniyeti, mal emniyeti başka bir şey. Bu, hükümetin olmazsa olmazıdır. Başbakanımız bunu mükerrer kere açıkladı; huzurdur, sükûnettir. Barış süreci de bu arada devam edecektir. Biri birinin natifi değildir. Mademki barış süreci var, bizim istediğimizi yapalım, öyle bir şey de yok. Cumhurbaşkanının, bütün devlet organlarının aldığı kesin bir karar var. Bu ülkede ne pahasına olursa olsun huzuru, sükûneti ve devlet otoritesini, kamu düzenini, sokaktaki vatandaşın can emniyetini, mal emniyetini korumak birinci önceliktir. Barış süreci de onun natifi değildir " dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Kale, Bakan Güllüce’ye Tuz Gölü'nde üretilen tuzdan yapılan ay yıldızlı plaket hediye etti.


Cemal Hatipoğlu