Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anadolu Ajansı’nın (AA) kurduğu ’AA Enerji Masası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Yıldız’ı Anadolu Ajansı’na gelişinde, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk karşıladı. Yıldız, daha sonra ’AA Enerji Masası’nın açılışını gerçekleştirdi ve ilk konuğu oldu.

Yıldız’a AA Enerji Haberleri Terminali’ni tanıtan Öztürk, AA Enerji Terminali ekibinin oluşturulması aşamasında 1500 kişi arasından 30 kişinin seçildiğini, eğitim alan enerji muhabirlerinin haberlerini İngilizce yazdıklarını anlattı. Öztürk, enerji muhabirlerinin sektöre yönelik eğitimlerinin devam ettiğini belirtti.

Türkiye’nin enerji sektöründeki aktif durumuna paralel olarak aynı etkide haber üretmesi gerektiğine dikkati çeken Öztürk, bu nedenle AA Enerji Terminali’nin kurulmasının zorunlu hale geldiğini vurguladı. Anadolu Ajansı’nın enerji muhabirlerinin dışında aralarında dünyanın 15 önemli noktasında sadece enerji konularını takip eden bir ekibi devreye soktuğunu bildiren Öztürk, bu sayede AA Enerji Haberleri Terminali abonelerinin sektördeki tüm gelişme ve yenilikleri anında öğrenme şansı olacağını ifade etti. 

Kemal Öztürk, Türkiye’nin, enerji politikalarının takibinde enerji analistlerine ihtiyaç duyduğuna da dikkati çekerek, enerji muhabirlerinin bu yöndeki gelişimleri için eğitimlerin devam ettiğini anlattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk’ü bu projenin hayata geçirilmesinden dolayı tebrik etti. AA Haber Akademisinde enerji muhabirliği eğitimini tamamlayarak mezun olan muhabirleri de kutlayan Yıldız, AA Enerji Terminali’nin kurulmuş olmasının gelişen, değişen Türkiye’nin görünür yüzünü ortaya çıkaracağını dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının tüm birimlerinin Anadolu Ajansı’nın bu projesine destek vereceğini belirten Yıldız, özellikle analiz gücünün büyük destek göreceğini söyledi.

Bakanlığının Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bulunduğunu kaydeden Yıldız, Anadolu Ajansının enerji muhabirlerinin bu genel müdürlüğün tabii üyesi olduğunu dile getirdi. Bakanlığının 26 ayrı ülkeyle enerji sektörüyle alakalı görüşme yaptığını da anlatan Yıldız, Enerji Haberleri Terminali’nin bu kapsamda önemli bir rol üstleneceğini ifade etti. 

Bakan Yıldız, AA Enerji Haberleri Terminali’ne ilişkin ’Buradaki güçlenecek olan analiz yapısının, Türkiye’nin enerji sektöründeki politika ve stratejilerine konulan önemli bir katkı olacağını düşünüyorum. Kemal Bey’e teşekkür ediyorum. Bugün de bunun başlamış olmasından dolayı hepimizde haklı bir gurur var’ diye konuştu.

Taner Yıldız, açılışını gerçekleştirdiği AA Enerji Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Kaynak: AA