Habertürk Gazetesi'nde bugün "Öcalan: Hem Suriye hem Türkiye'de başarısız oldular" başlığıyla servis edilen bir haberde, 5 Nisan'dan bu yana tecrit altında bulunan Öcalan ile devlet yetkililerinin görüştüğü iddia edildi. Nerden alındığına dair herhangi bir bilginin yer almadığı haberde, Öcalan'ın "HDP'nin seçimden oy kaybederek çıkması ve sürecin başarısızlığa uğramasının nedenini PKK'nin kendisini dinlememesine ve HDP'nin de PKK ile birlikte yanlış politikalar izlemesine" bağladığı ileri sürüldü.

Gazetede yer almasının akabinde başta havuz medyası olmak üzere diğer kimi basın yayın organlarının da internet sayfalarında kullandığı bu asparagas habere, HDP Grup Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi İdris Baluken'den sert yalanlama geldi.

Böyle bir görüşme olduğu konusunda kendilerine verilmiş herhangi bir bilginin söz konusu olmadığını belirten Baluken, yaklaşık 2 hafta önce devlet yetkilileri ile genel merkezlerine yönelik saldırılarla eşbaşkanlarına ve heyetlerine yönelik suikastlar gündemi ile bir araya geldiklerinde Öcalan ile bir görüşme olup olmadığını da sorduklarını, devlet yetkililerinin ise uzun süredir kendilerinin de Öcalan ile görüşemediklerini ifade ettiğini paylaştı.

AKP SAYIN ÖCALAN ÜZERİNDEN ALGI YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR

Herhangi bir temas kurulmamış olmasına rağmen "AKP'nin sürekli Sayın Öcalan üzerinden kendi doğruları etrafında bir algı yönetmeye çalıştığını" vurgulayan Baluken, bu tür haberlerin de bunun bir parçası olduğunu söyledi. Baluken, seçim öncesinde de bu tür söylemlerin AKP'li yetkililer tarafından dile getirilmesini hatırlattı.

Bunların hiçbirisinin doğru olmadığının süreç içerisinde ortaya çıktığını belirten Baluken, şunları söyledi: "Bugün de tabi Sayın Öcalan'ın ne söyleyeceğini bütün kamuoyu çok merak ediyor, hatta sadece Türkiye kamuoyu değil, Ortadoğu ve dünya siyasetinin yönlendirici pozisyonunda olan aktörleri bunu merak ediyorlar. Belli ki AKP, kamuoyunda oluşan bu beklentideki boşluğu, kendi doğruları ve politikaları çerçevesinde doldurmak istiyor. Eğer Sayın Öcalan'ın düşünceleri, söylemleri AKP tarafından kamuoyuna aktarılması yönüyle önemseniyorsa, üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalıdır. Bir tarafta tecrit varken bir taraftan da Sayın Öcalan'ın ağzından çıkmış gibi birtakım haberleri sipariş etmek ahlaksızlıktır. Ortadaki gerçek, tecridin sürdüğüdür. Sayın Öcalan'ın düşüncelerinin kamuoyuna yansıtılmasının engellenmesidir." Baluken, bu nedenle halkın ve demokratik kamuoyunun bu tarz haberlere itibar etmemesini istedi. İSTANBUL - ANF