Başbakan Erdoğan, Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya'da bulundu. Erdoğan'a gezisinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bazı milletvekilleri de etti.


OPERASYON SONRASI İLK KONUŞMA

Sabah saatlerinde İstanbul'da başlayıp Ankara'ya uzanan, işadamları Ali Ağaoğlu ile Ebru Gündeş'in eşi Rıza Zerrab ile üç Bakan oğlunun da aralarında bulunduğu 37 kişinin gözaltına alındığı operasyon ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusuydu. Erdoğan üstü kapalı sözlerle sabah yapılan operasyonla ilgili sert açıklamalar yaptı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Vefatını 740. sene-i devriyesinde Mevlana'yı da rahmetle anıyor mekanı cennet olsun diyorum. Ankara Gölbaşı'nda meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 4 polis subay ve astsubayımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim Hazreti Mevlana'dan razı olsun. Her biri Konya'nın havasını teneffüs etmiş olan bütün alimlerden Allah razı olsun. Konya'nın nice kahramanlarına, şehit ve gazilerine de minnet borçlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Konya'nın benim nezdimde, partimiz ve hareketimiz nezdinde müstesna bir yeri var. Konya bu yolculukta bize rehber oldu. Konya bizim yolumuzu aydınlatan fener oldu. Konya en sıkıntılı dönemlerde bize yol gösteren adeta bir kutup yıldızı oldu. Pınarhisar Cezaevi'nden bu güne, ne zaman bir sorun olsa, Konya'nın hayır dualarını her zaman yanımızda hissettik. Sizin desteğiniz sayesinde zorlar, kolay oldu. 11 yıl boyunca siz bize ne emrettiyseniz, biz onu yerine getirmenin mücadelesi içinde olduk. Siz nereyi işaret ettiyseniz biz istikametimizi oraya çevirdik.


"BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Konya bizim arkamızda olduğu her zaman birlikte yürümeye devam edeceğiz. Biz hakkı savunmaya hak yolunda mücadele vermeye devam edeceğiz. Bir kez daha söz veriyorum, sizin itimadınıza asla halel getirmeyeceğiz. Sizin açtığınız yoldan, sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağız. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İstetikleri kadar çirkin yollara girsinler. İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Türkiye'de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir.


"AMELİYAT YAPAMAZLAR"

Arkasına çeteleri alanlar, sermayeyi, medyayı alanlar bu ülkenin istikametini değiştiremezler. Arkasına Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevreleri alanlar, istikametimizle oynayamazlar. Türkiye üzerinde operasyon, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Hesabı olanlar, seçime grisin hesabı orada milletle görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz göz yummayız. Türkiye üzerinde ameliyat yapmaya kalkışanlar, karşılarında bizi bulur.


TERÖR BİLE DİZ ÇÖKTÜREMEDİ

Terör bu ülkeye diz çöktüremedi. Saldırılar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi. Bundan sonra da hiç kimse millete diz çöktüremez. Ben şunu biliyor ve hissediyorum, Bayburtlu, Erzurumlu yaşlı amcalar bizim için dua ediyorlar. İnanıyorum ki seccadelerinin üzerinde bize dua eden insanlar var. Mevlana'nın, Kılıçarslan'ın şehri bize dua ediyor, daha ne isteyelim. Biz de onun için hakkı savunmaya devam edeceğiz. Kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Hep hakkın yanında olduk, Filistin'de, Mısır'da hep hakkın yanında olacağız. Suriye'de hakkın mazlumun yanında olduk dimdik durmaya devam edeceğiz.


ALLAH BES BAKİ HEVES

Allah Bes Baki Heves diye bir söz vardır. Biz buna inanıyoruz. Yani Allah yeter, gerisi boş hevestir. Kim nasıl saldırırsa saldırsın bizim Allah'ımız var, o bize yeter.

Batı'da ne varsa Doğu'da da o var. Hizmetlerimiz tam gaz devam ediyor. Şimdi Konya'ya soruyorum, 11 yıl önce denseydi ki, Şırnak'a bir havalımani yapılacak, inanır mıydınız. Iğdır'a bir havalimanı yapılacak deseydiler, inanır mıydınız. Şimdi bunların hepsi bitti, şimdi biz PKK'ya rağmen Hakkariye'ye de havalimanı yapıyoruz, Yüksekova'ya.