Başbakan Erdoğan, ziyaretin ilk durağı olan Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, 6 Kasım 2013'te, Başbakan Jyrki Katainen ile görüşmelerde bulunacak, Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Meclisi Başkanı Eero Heinaluom'ya nezaket ziyaretleri gerçekleştirecek.

Finlandiya'nın ardından İsveç'e geçecek olan Başbakan Erdoğan, 7 Kasım 2013 tarihinde İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ile görüşmelerde bulunacak, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf tarafından kabul edilecek ve İsveç Parlamentosu Başkanı Per Westerberg ile görüşecek.

Başbakan Erdoğan, İsveç ziyaretini müteakiben Polonya'nın başkenti Varşova'ya intikal ederek 8 Kasım 2013 tarihinde Başbakan Donald Tusk ile bir araya gelecek, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski tarafından kabul edilecek, Temsilciler Meclisi Ewa Kopacz ve Senato Başkanı Bogdan Borusevic'e nezaket ziyaretinde bulunacak. Başbakan Erdoğan, Varşova'da ayrıca, Polonya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (PISM) tarafından düzenlenecek bir toplantıda "Türkiye-AB İlişkileri" konulu bir konferans verecek.

Başbakan, ayrıca her üç ülkede Türk işadamlarının da iştirakiyle düzenlenecek İş Forumlarına katılacak.

Erdoğan tarafından Finlandiya, İsveç ve Polonya'ya gerçekleştirilecek ziyaretlerin, son dönemde Türkiye'nin işbirliğinin yoğunlaştığı bu üç Avrupa ülkesi ile ikili ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirilmesinin ve daha da güçlendirilmesinin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası güncel gelişmelerin ele alınmasına da imkân sağlaması bekleniyor.