Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, mesleğine gönül vermiş, toplumun gözü, kulağı ve sesi olan tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında demokrasinin işleyişinde ve gelişmesinde önemli rol üstlenen basının, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti. “Mesleğine gönül vermiş, toplumun gözü, kulağı ve sesi olmuş tüm gazetecilerin gününü kutluyorum” diyen Başkan Kale, basının önemini ve gazetecilerin omuzlarındaki yükün ne kadar ağır olduğunu çok iyi bildiklerini kaydetti.

Kale “Mesai kavramı gözetmeksizin kamuoyunu doğru bilgilendirmek için haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda toplumumuzu aydınlatırken, diğer taraftan da vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Demokrasinin işleyişinde ve gelişmesinde önemli rol üstlenen basın, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu vesileyle tüm gazetecilere sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Cemal Hatipoğlu