Muhtarlar Günü vesilesiyle mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Mehmet Kale, mahalle muhtarlarının gününü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Muhtarlık müessesesinin yerel yönetimin en eski örneklerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Kale, "Muhtarlıklar, bulundukları mahalle veya köylerde devleti temsil eden kurumlardır. Muhtarlarımız da sorumlu oldukları bölgedeki vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinin sağlanmasındaki önemli şahsiyetlerdir. Devleti ve milleti temsil noktasında önemli görevler üstlenen tüm muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık zaman dilimlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın  Başbakanımız  ve Bakanlarımızın muhtarlarla istişarelerde bulunması devletimizin muhtarlara ne kadar değer verdiğinin göstergesidir. Dolayısıyla bu adımlarla, Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan muhtarlarımız, halkımızla çok daha alakadar olmak, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkânlara kavuşmuştur. Biz de Cihanbeyli Belediyesi olarak Akşam Sohbetleri programlarıyla ‘’Halkın Makamında halkı ağırlama’’hem muhtarlarımızla hem halkımızla periyodik olarak bir araya geliyoruz. Bu toplantılarımızı da muhtarlarımız ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Birlikte yaptığımız hizmetleri yine birlikte halkımızın karşısına çıkarak anlatıyoruz.

Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik eder, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim" ifadelerini kullandı.