Başkent Platformu’nun Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye ziyaretine Kırgızistan Fahri Başkonsolosu, Başkent Platformu Genel Başkanı Dr. Mustafa Kurt, Genel Başkan Yardımcısı Av. Neslihan Duran Kocakaya, Danışma Kurulu Başkanı İdris Ortakaya, platform sözcüsü Fethi Duran ve Basın Sözcüsü Tülay Erim Çömez katıldı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale “Hizmet odaklı” çalışmalarından dolayı Başkent Platformu tarafından plaketle ödüllendirildi. Genel Başkan Dr. Mustafa Kurt, Kırgızistan’a ait milli kıyafet olan cübbe ve kalpağı da Başkan Kale’ye giydirdi.

Türkiye’de ilk defa bir belediye başkanını plaketle ödüllendirdiklerini ifade eden Kurt “Bizler geçmişi itibari ile atalarına özenen, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunu misyon edinmiş insanlarız. Atalarımızın akıl, gönül, heyecan üçlüsü ile büyük fetihler yaptığını, dağları aştığını, gönülleri fethettiğini, tarih gerçekler içerisinde görmekte ve bilmekteyiz. Bizler de bu gönülle bir araya geldik. Kurucu arkadaşlarımızla yola çıktık. Bünyemizde 900’ü aşkın sayıda dernek, federasyon, konfederasyon temsilcisi ile bugünlere geldik ve Türk Cumhuriyetlerinde, Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ve Güney Asya’da aktif bir platform olarak yolumuza devam etmekteyiz. ‘Marifet iltifata tabidir’ sözünden hareketle; aklını-gönlünü halkın hizmetlerine vakfeden Cihanbeyli Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kale’yi plaketle ödüllendirmek için ilçeye geldik. Kendisi samimi ve dinamik bir başkan” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise Başkent Platformu Genel Başkanı ve Kırgızistan Fahri Başkonsolosu Mustafa Kurt ile arkadaşlarına teşekkür etti. Kale “Aldığım bu anlamlı plaket bizim gücümüze güç katacaktır. Ziyaretlerinden dolayı Kırgızistan Baş Fahri Konsolosu, Başkent Platformu Genel Başkanı Dr. Mustafa Kurt’a, Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Duran Kocakaya’ya, Danışma kurulu ve Vander Genel Başkanı İdris Ortakaya’ya, Platform Sözcüsü Fethi Duran’a, Basın Sözcüsü Tülay Erim Çömez’e teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Türkiye’nin en büyük ilçesine hizmet verdiklerini ifade ederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cemal Hatipoğlu