Erkekler Türkiye Kupası’nda Edirne’de yapılacak C Grubu maçları 1-2-3 Ekim’de, Uşak’taki B Grubu ve Mersin’deki D Grubu maçları 4-5-6 Ekim’de, Gaziantep’teki A Grubu maçları ise 7-8-9 Ekim’de oynanacak. Eleme grupları şu şekilde oluştu:

A Grubu (Gaziantep): Royal Halı Gaziantep, Banvit, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom
B Grubu (Uşak): Uşak Sportif, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor
C Grubu (Edirne): Edirne, Fenerbahçe Ülker, Tofaş, Aliağa Petkim
D Grubu (Mersin): Mersin BŞB., Anadolu Efes, TED Ankara Kolej., Erdemir.

Kadınlar 11 Ekim’de

Kadınlar Basketbol Ligi’nde A Grubu maçları Sakarya’da, B Grubu maçları Bolu’da, C Grubu karşılaşmaları da Erzurum’da 11, 12 ve 13 Ekim’de oynanacak. Gruplar şöyle:
A Grubu (Sakarya): Mersin BŞB., İstanbul Üni., TED Ankara Kolej., Konak Bld.
B Grubu (Bolu): Tarsus Bld., Homend Antakya Bld., Adana BOTAŞ, Ordu
C Grubu (Erzurum): Kayseri KASKİ, Ceyhan Bld., Canik Bld., Beşiktaş

Mini Yorum

Yeni statü doğru karar

Türkiye Basketbol Federasyonu, bu yıl Türkiye Kupası için statüyü değiştirdi. Daha önce maçlar tarafsız sahalarda oynanıyordu. Bu kez dört grupta da ev sahibi bulunuyor. Maçların izlenilirliği, tribün doluluğu açısından doğru bir karar. Örnekleri Avrupa’da da var. Hatta Final-Eight müsabakaları bile bir ev sahibinin sahasında yapılıyor. Bunda bir sıkıntı yok. Ancak kararın daha önce açıklanmaması kulüplerde bir şaşkınlık yarattı. Biraz emrivaki bir durum oluştu. Bir de torbalar karıştı. Ancak işin ilginç yanı Trabzon, TED ya da başka bir orta sıra takımı yerine en önde Galatasaray Liv Hospital’ın itiraz etmesi bana ilginç geldi. Ligin yeni takımı Uşak’ı Uşak’ta yenemeyecek olma ihtimalini mi göz önüne alıyorlar, yoksa amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek mi?

fanatik