Microsoft, Windows işletim sisteminin en iyi bilinen parçası olan ‘başlat tuşu’nu Windows 8 ile kaldırarak PC dünyasını şaşkına çevirmişti. Şirket, işletim sisteminin yeni versiyonunda ‘başlat tuşunun geri döneceğini’ açıkladı.

Eski Windows versiyonlarında sol alt kenarda yer alan ve üzerine tıklanmasıyla en alışıldık kullanıcı arayüzüne adım atmamızı sağlayan başlat tuşu, Microsoft logosuyla sol alt köşedeki yerini tekrar edinecek.

Microsoft, başlat tuşunun geri dönmesinin yanı sıra, birçok kullanıcının alışamadığı tasarımın da değişeceğini belirtti. Yeni tasarımda ‘All Apps’ yani ‘Tüm Uygulamalar’ başlığı altında bir ekran sunacak olan Windows 8.1, PC’ye yüklenen tüm yazılımları gösterecek.

 

HAREKET GETİREBİLEBİLİR
Mashable sitesinin verdiği bilgiye göre, Windows 8.1’de gelecek değişimler, tüketicilerin bugüne kadar Microsoft’a yaptığı geri bildirimler sayesinde gerçekleşti.

Ayrıca, Pokki gibi üçüncü parti uygulama ve programların da Microsoft’u kendi logosunu tekrar ekrana sabitlemek konusunda etki etmiş olabileceği belirtildi. Windows’a uyumlu programlar ekleyen Pokki, ‘kendisine ait başlat menüsünün 3 milyon kez indirildiğini’ açıklamıştı.

 

 

Mashable, her ne kadar başlat tuşunun geri dönmesinin çok büyük bir değişim olmadığını belirtse de, geri dönmesinden birçok kullanının memnun olacağını belirtti.

Küçük ve ekstra büyük pencerelerden oluşan ekranlarla gelecek olan Windows 8.1, ayrıca daha gelişmiş bir arama özellikleri sunacak. BUILD geliştiriciler konferansında yeni ara yüzü hakkında daha fazla bilgi verecek olan Microsoft’un, Windows 8.1’i 2013 sonunda sunması bekleniyor.