BDP Kulu İlçe Örgütü, 2'nci Olağan Kongresi Kulu Belediye Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP PM üyesi Hüseyin Gevher, BDP Konya İl Eş Başkanı Hacı Mehmet Bozdağ, HDK Konya İl Meclisi, Eğitim Sen Konya Şubesi üyeleri, CHP ve Saadet Partisi Kulu ilçe başkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Kongrede divan seçiminin yapılmasından sonra "Devrim ve demokrasi" şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra "Şehit namirin" sloganı atıldı. 
 
Kongrede konuşan BDP Adana Milletvekili Bozlak, Mezopotamya ve Anadolu topraklarında çeşitli etnikte yaşayan halkların bin yıldan beri yaşadığını belirterek, 1924 Anayasası ile tekçi bir devletin oluşmaya başladığını söyledi. Bozlak, tekçi devletin günümüze kadar sürdüğünü kaydederek, şimdi ise Türkiye'de PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı barış süreci sayesinde annelerin gözyaşı dökmediğini ifade etti. Bozlak, süreçten dolayı Öcalan'a teşekkür etti. 
 
Konuşmanın ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Daha sonra tek liste ile gidilen seçimde BDP Kulu ilçe başkanlığına Süleyman İnan seçildi. 
 
Kaynak: DİHA