BDP Kulu İlçe Örgütü tarafından ilçeye bağlı Tavşançalı beldesinde Eşpi Düğün Salonu’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle şenlik düzenledi. Etkinliğe yüzlerce kadının yanı sıra BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Kulu Belediyesi Başkan adayı Esin Akgül Güneş, BDP Konya il ve Kulu ilçe örgütleri yöneticileri katıldı. Etkinliğin yapıldığı salona üzerinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğrafının yer aldığı “Rozalardan Sakinelere sözünüz sözümüz, yolunuz yolumuzdur” ve üzerinde Sakine Cansız’ın fotoğrafının yer aldığı “Savaşan özgürleşir, özgürleşen güzelleşir, güzelleşen sevilir” pankartı asıldı. Devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardından PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 8 Mart mesajı okundu. Öcalan’ın mesajının okunmasının ardından salonda bulunan kadınlar, dakikalarca “Biji Serok Apo” sloganı attı.

Mesajın ardından söz alan BDP Kulu Belediyesi Eş Başkan adayı Esin Akgül Güneş, kadınların 8 Mart’ını kutlayarak, “Kulu ve Cihanbeyli herkesindir. Biz kadınlar Kulu ve Cihanbeyli’den birlikteliğin mesajını vereceğiz. Daha önce Konya Kürtleri değimiz zaman kimse bilmiyordu; ama artık bütün dünya Konya Kürtlerini tanıyor, biliyor. Bugüne kadar biz kadınlar evdeydik, ama artık alanlardayız. Kadınlar güçtür. Kulu ve Cihanbeyli’yi aldığımız zaman sanki Amed’i almış gibi olacağız” dedi. Güneş, sözlerini 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için destek isteyerek bitirdi.

Güneş’ten sonra konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Ayna ise, kadınların 8 Mart’ını kutlayarak, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihine ilişkin bilgi verdi. Ayna, “Bizim özgürlük ve eşitlikten anladığımız kadın iradesinin tanınmasıdır. Biz kadınlar iradesizleştirilip yok sayılıyoruz. Bugün dünyada yüzlerce kadın her gün taciz ve tecavüze uğruyor. Türkiye’de ise her dört kadından biri tecavüze uğruyor. Psikoloji bozulan biziz, ama yine namus uğruna katledilen yine biziz” diye konuştu.

Etkinlik yerel sanatçıların verdiği dinleti eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.