BDP’nin seçim çalışmaları Siverek, Dargeçit, Mersin, Edremit ve Konya'nın Kulu ilçesinde sürdürdü. Konya'nın Kulu ilçesi Tuzyaka beldesinde seçim bürosunun açılışında konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Bunların yolsuzlukları sınır tanımadı" dedi.

SİVEREK’TE ESNAF ZİYARETİ

Urfa'nın Siverek ilçesinde BDP'li Belediye eşbaşkan adayları Metin Özbadem ve Sevinç Özipek'in seçim çalışmaları sürüyor. Sivereklilerin yoğun ilgi gösterdikleri Özbadem ve Özipek, Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve partililer ile Hürriyet Caddesi'ndeki esnafları ziyaret etti. Cadde üzerindeki Demokrat Parti'nin seçim bürosu önünden geçen BDP'li heyet, bürodan çıkan mevcut belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve seçmenleri tarafından seçim bürosunun önünde alkışlarla karşılanması dikkat çekti. Seçim bürosuna giren BDP'liler Bucak'tan kentin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Ardından BDP'nin Bağlar Mahallesi'ndeki seçim bürosuna geçen eşbaşkan adayları, Ayhan, Bağlar ve Hamidiye mahallesindeki yurttaşlar ile bir araya gelerek, yurttaşların sorunlarını dinleyip, projelerini anlattı.

DARGEÇİT’TE SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI

Mardin'in Dargeçit ilçesinde BDP seçim bürosunun açılışı için Mardin BDP il binası önünde bir araya gelen ve içerisinde BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, BDP PM Üyesi Faruk Sağlan, BDP il ve ilçe yöneticilerin de olduğu çok sayıda kişi onlarca konvoyluk araçla Dargeçit’te doğru hareket etti. İlçe girişinde konvoy yüzlerce kişi tarafından slogan ve zılgıtlarla karşılandı. Ardından Mradé Kine Parkı'na geçen BDP'liler burada bekleyen yüzlerce kişi ile birlikte ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık "Bijî Serok Apo","Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Bé serok jiyan nabe", "Kerboran ovası Apocular yuvası" sloganları attı. İlçe merkezinde bulunan bir binaya 50 metre uzunluğunda KCK bayrağının asılması dikkat çekti. Yürüyüşün yapıldığı güzergahta bulunanlar da kitleye zafer işaretleri, ıslık ve sloganlarla destek verdi.

AKP'nin seçim bürosu önünde kitle geçtiği sırada Mardin Büyük Şehir Belediyesi  eşbaşkan Adayı Ahmet Türk'ün AKP'lileri selamlaması ve AKP bürosu önünde oturan yurttaşların Türk'ü alkışlaması dikkat çekti. Yürüyüş, Barış Bulvarı'nda bulunan ve açılışı yapılacak olan seçim bürosunun önünde son buldu. Burada gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından Dargeçit Belediye eşbaşkan adayları Zeynep Sipçik ve Sinan Akan halkı selamladı. Daha sonra konuşan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Dargeçit'in her zaman tarihe mühür vurduğunu ifade ederek, 30 Mart yerel seçimlerinde de Dargeçit halkının bu mührü  eşbaşkanlarını belirmek için vuracağını belirtti.

Daha sonra konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, kalıcı bir barış ve özgür bir yaşam için her daim ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Biz halkımızla varız. Halkımızla gururluyuz. Yine kazanan siz halkımız olacaksınız. Bilindiği gibi 15 Şubat yaklaşıyor. Biz uluslararası bir komplo ile Türkiye'ye getirilen Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ı buradan selamlıyoruz. Bu komployu yapanlar amacına ulaşmadılar. Yine kazanan Kürt halkı oldu. Biz bu komployu kınıyoruz lanetliyoruz" dedi. Türk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olmadan Kürt halkının özgür olamayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirilirken, BDP'liler seçim bürosunun açılışına katılmak için Midyat'a doğru hareket etti. Kitle ise"15 Şubat uluslar komplocu güçler kaybetti! Sayın Öcalan kazandı" yazılı pankartla Mrade Kıne Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

KONYA’DA KİTLESEL BÜRO AÇILIŞI

Konya'nın Kulu İlçesinin Tuzyaka beldesinde BDP seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Açılışa yüzlerce kişinin yanı sıra BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Murat Bozlak, Kulu eş belediye başkan adayları, Mustafa Çakır ve Esin Akgül Güneş, BDP Konya İl Başkanı Hacı Mehmet Bozdağ, BDP PM üyeleri Şirin Altay, Diyadin Fırat katıldı. Kulu girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile Tuzyaka'ya gelen BDP milletvekillerini burada yüzlerce kişi sloganlarla karşıladı. Büronun açılışına kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Açılışta söz alan BDP Kulu eş belediye başkan adayları halkı selamladıktan seçimlerde kendi iradelerini ortaya koymanın önemine işaret etti.

BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, "Daha önce İstiklal mahkemeleri vardı. İstiklal Mahkemelerinde Şex Sait ve arkadaşları idama mahkum edildi. İstiklal Mahkemeleri'nin yerini ise DGM'ler aldı. Sayın Öcalan yakalandığı zamanda DGM'ler idam kararı vermişti. Buna karşı Kürt halkı başkaldırdı, yüzlerce genç dağlara yürüdü. Cemaat şimdi de Öcalan'ın başlatmış olduğu çözüm sürecini bozmaya çalışıyor" dedi. Bozlak, konuşmasını yerel seçimlerde destek isteyerek bitirdi.

KAPLAN: KULU VE CİHANBEYLİ’Yİ ALACAĞIZ

Bozlak'tan sonra konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, "Biz Kulu ve Cihanbeyli'yi alacağız. Gelecek genel seçimlerde ise Konya'dan iki milletvekili çıkaracağız" dedi. AKP'nin yaptığı yolsuzluklara değinen Kaplan, "Bunların yolsuzluğu sınır tanımadı. Şimdi dünyanın bütün deterjanlarını toplasanız bunların pisliklerini temizleyemezsiniz. Bunlar iki ayda milyoner yetiştirdi. Bunlar umreye bile haram gidiyorlar" diye konuştu. Konuşmalardan sonra büronun açılışı gerçekleştirildi. Tuzyaka seçim bürosunun açılışından sonra Zincirlikuyu ve Tavşançalı beldelerinin seçim büroları açılacak.

MERSİN’DE DERNEK ZİYARETİ

BDP Akdeniz Belediye eşbaşkan Adayı M. Fazıl Türk seçim çalışmaları kapsamında Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde kurulan Batmanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışını yaptı. Açılışa BDP İl ve İlçe yöneticileri ve kitle katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Türk bu tür derneklerin açılmasının çok önemli olduğunu, bu şekilde daha fazla güçleneceklerini, seçimlerde de bu birliktelikle kazanacaklarını söyledi. Fazıl Türk'ün ardından konuşan BDP Akdeniz İlçe Başkanı İhsan Taş da, "Kürt halkı binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyor ve hiçbir zaman esaretten kurtulamadı. Ama şimdi PKK lideri Abdullah Öcalan'ın öncülüğünde adım adım özgürlüğe koşuyor" dedi. Yaklaşan yerel seçimlerin referandum niteliğinde olduğunu belirten Taş, seçimlerde başarılı olmanın önemine işaret etti. Konuşmaların ardından Dernek açılışı yapıldı.

EDREMİT’TE HALK TOPLANTISI

Van'ın Edremit (Artemêt) ilçesinde BDP belediye  eşbaşkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan'ın seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. Edremit merkeze bağlı Yeni ve Eski Camii mahallelerinde düzenlenen ve BDP Van Milletvekili Nazmi Gür'ün de katıldığı halk toplantısına halk yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan aday Abdulkerim Sayan, Edremit halkının tüm baskılara rağmen, tüm feodal, gerici zihniyetlere karşı 2009 yılında özgürlüğün yolunu seçtiğini ve bu gün burada özgür bir ortamda bir araya gelerek kendisini ifade edebildiğini söyledi. Van Milletvekili Nazmi Gür ise "Kentimizi de kendimizi de artık öz yönetimle özgür kimliğe paradigması çerçevesinde belirleyeceğiz" dedi. Adayların çalışmaları ev ve esnaf ziyaretleri, özgün kadın toplantıları ve mahallelerde alınan halk toplantılarıyla sürüyor.
 

ANF