Barış mesajları veren Buldan,"Sayın Öcalan İmralı'da onurlu bir barışın temelini atıyor. Bu sürece herkes kaktı sunmalı" dedi.
 
Van Kalesi arkasında bulunan Kültür Park'ta yapılan kutlamalarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Kadınların üzeri kadın polisler tarafından didik didik arandı. Kadınlar sık sık Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarken, ellerinde "Kadına şiddete hayır","Askeri ve siyasi operasyonlar durdurulsun" dövizleri taşıdı. Yaklaşık 1000 kadının katıldığı kutlama alanına erkekler alınmayınca onlarda kadınları uzaktan izledi.
 
KADIN ÖZGÜR OLMAYINCA TOPLUM ÖZGÜR OLMAZ
 
Kadınlar günü kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın 1 sayfalık kadınlar günü mesajı okundu. Daha sonra kutlamalara katılan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan kürsüye çıktı. Buldan'ın yanında yöresel kıyafetli bir kadının sürekli durması dikkat çekti. Milletvekili Buldan, konuşmasına Öcalan'dan Van'lı kadınlara özel selam getirdiğini belirterek başladı. Yıllardır kadınların erkeklerin egemenliği altında ezildiğini belirten Buldan, Öcalan'ın başlattığı özgürlük hareketiyle kadınların yaşamın her alanına girdiğini söyledi. Buldan,"Sayın Öcalan, kadın özgür olmayınca toplum özgür olmaz diyor. Şimdi kadınlar kendi sesleriyle haykırıyorlar. Biz erkeklerin kölesi olmayacağız. Kendi irademiz dışında evlilikleri kabul etmeyeceğiz" dedi.
 
BU ÜLKE BÖLÜNMEZ, KİMSENİN KAYGISI OLMASIN
 
Barış süreciyle ilgili de konuşan Milletvekili Buldan, herkesin sürece katkı sunması gerektiğini söyledi. Türk ve Kürt halkının hiç bir kaygısı olmaması gerektiğin belirten Buldan,"Burdan Türk ve Kürt halkına sesleniyorum. Önce Türklere sesleniyorum. Bu ülke bölünüyor yada bölünecek diye kimsenin kaygısı olmasın. Kimse şüphe etmesin. Kürtlerin de kandırılma kaygısı olmasın, endişeye kapılmasın. Çünkü sizin arkanızda sayın Öcalan var. Öcalan İmralı'da onurlu bir barışın temelini atıyor. Biz her şartta sayın Öcalan'ın yanındayız. Bu dönem Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşacağı dönemdir " dedi. Kadınlar günü programı yerel sanatçıların kanseriyle son buldu.
 
Kaynak: DHA