PKK'nın sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana davasında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Mardin'in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Ferhan Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevine iade edildi.

KCK/TM ana davasında 3 yılı aşkın süre tutuklu kaldıktan sonra 20 Ocak 2013 günü Diyarbakır 6'ınci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, görevine iadesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık, Türk'ün başvurusunu kabul ederek, görevine iade etti. Başkan Türk'e Mardin Valiliği tarafından gönderilen resmi yazıda, görevine iade edildiği bildirildi.

Kızıltepe Belediye Başkanı Türk, göreve iadesini olumlu bulduğunu ancak sevinemediğini belirterek, hukuksuz şekilde arkadaşlarının tutuklandığını iddia etti. Türk, "Nasreddin Hoca'nın hikayesinde olduğu gibi önce eşeğine el konuluyor, sonra eşeğini ona verip sevinmesi bekleniyordu. Bizim yaşadığımız olay da bundan farksız olmadığını herkes biliyor. Halkın oylarıyla seçilmemize rağmen, hukuksuz bir şekilde tutuklanarak senelerce tutsak bırakıldıktan sonra ortada hiçbir suç unsuru olmadığı için bir lütufmuş gibi görev iadesi yapılarak sevinmemiz isteniyor. Ama binlerce arkadaşımızın hala cezaevlerinde tutsaklıkları devam ederken bu olaya sevinmemizi beklemeleri yanlış olur" dedi.

 

Kaynak: DHA