Konya'da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Erden K., 'Bu hayattan bıktım' diyerek evinin camına çıkıp intihara teşebbüs etti. Zaman zaman elindeki bıçağı boğazına getiren ve "Atlıyacam kurtulacağım. Ben ölünce herkes rahat edecek" deiyen Erden K., bir saat süren görüşmenin ardından ikna edildi.
Olay, saat 21.45 sıralarında bir binanın ikinci katında meydana geldi. İddiaya göre psikolojik sorunları bulunan Erden K. evin camına çıkarak oturdu. Erden K.'yı otururken gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Elinde sigara ve bıçak bulunan Erden K., vatandaşların ve polisin ikna çabalarına uzun süre yanıt vermedi.

Bir ara kendisini camdan sarkıtan Erden K.'nın atlama yada düşme ihtimaline karşın itfaiye ekipleri tarafından hava yastığı açıldı. Çevredekilere bağıran Erden K., "Beni hastaneye götürücekler. Yine yatırıcaklar beni. Atlıyacam. Ölecem. Ben ölünce herşey değişecek. Herkes rahat edecek. Öbür dünyada yaşayacağım. İnsanların hepsi beni düşünmüyor. Eşim gelsin buraya" dedi.

1 saat süren ikna çabaları sonrası inmeyi kabul eden Erden K., olay yerinde hazır bekletilen ambulans ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
DHA