Ankara’da dün katliamın gerçekleştiği bölgeye giderek yaşamını yitirenler için karanfil bırakmak isteyen gruplar, anmanın yapılacağı Sıhhiye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ankara'da katliamın gerçekleştiği Tren Garı önüne gitmek ve yaşamını yitirenleri anmak için karanfil bırakmak isteyenlere dönük polis müdahalesi devam ediyor. Sıhhıye tarafında toplandıktan sonra patlamanın yaşandığı alana gitmek isteyen aralarında HDP milletvekilleri Müslüm Doğan ve Sırrı Süreyya Önder'in yanı sıra Mustafa Sarısülük'ü bulunduğu grup polis engeli ile karşılaştı.

Grup ala girişlerine izin verilmeyince geri dönüp, cenazeler için uğurlama töreni düzenlenecek olan Sıhhıye Meydanı'na yöneldi.

Yürüyüş öncesi DİSK Genel İş Genel Sekreteri Remzi Çalışkan yaptığı açıklamada "Dün barış mitingini için Türkiye'nin dört bir tarafından gelenlere yönelik alçakça saldırı oldu bombalarla yüreğimizi parçaladılar. Dün en ufak güvenlik önlemi almayanlar karanfil bırakmamızı engellemek için buraya ordu yığdılar. Katillere cevabımız binlerle buraya gelip karanfil bırakmak olacaktır. Cenazelerimizin uğurlanmasına yönelik bu uygulamayı kabul etmiyoruz" dedi.

Yapılan bu açıklama sonrası "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil Erdoğan", "Halklar Barış, Saray savaş istiyor" sloganları ile kitle Sıhhıye'ye doğru yürüyüşlerine devam etti.

DEMİRTAŞ MEYDANA KARANFİL BIRAKTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin ve beraberindeki kurum temsilcileri ise polisin tüm engellemelerine ve saldırılarına karşın katliamın yapıldığı meydana karanfillerini bıraktı. Demirtaş ve beraberindekiler alana karanfil bıraktıktan sonra Sıhhıye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yaralıları bekleyen hastaneler bölgesindeki binlerce kişi de anmanın yapılacağı alana doğru yürümeye başladı. ANKARA - ANF