TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından hazırlanan BURTARIM 2014, Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 14 – 18 Ekim 2014 tarihleri gerçekleştirilecek.Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuarların özel davetliler ve basın mensupları için Vip açılışı 13 Ekim Pazartesi günü yapılacak. Fuarlar Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya, Kafkaslardan Rusya’ya kadar birçok katılımcıyı ağırlayacak. 

HEDEF 275 BİN ZİYARETÇİ 

Düzenlenecek fuarla ilgili bilgilendirmede bulunan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Konusunda ülkemizin ve bölgesinin büyük buluşması olan fuarlara 275 bin ziyaretçi hedefliyoruz.” dedi.Fuarlar ile ilgili açıklamada bulunan İlhan Ersözlü, “Tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile tarım ve hayvancılık sektöründe önemli yere sahip Bursa’da düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 25 ülkeden 524 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salonda, 40 bin metrekaresi kapalı, 70 bin metrekarelik alanda yurt içi ve yurt dışından 275 bin ziyaretçi hedefi ile hazırlanıyor.

”ERSÖZLÜ: İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ ORGANİZE EDİLİYOR

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları için yurtdışı ofisleri kanalıyla etkili tanıtımlar yaptıklarını ifade eden İlhan Ersözlü, “Fuar ABD, Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Beyaz Rusya, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fas, Fransa, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Uruguay, Ürdün ve Yunanistan’dan davetli alım heyetlerine ev sahipliği yapacak. Ersözlü, ayrıca fuar süresince 14 Ekim ve 15 Ekim’de ikili iş görüşmeleri organize edileceklerini söyledi.Ersözlü, diğer yandan fuarlar süresince 16, 17 ve 18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Bursa Tarım Kongresi, 15 Ekim tarihinde ki ‘Türkiye’nin Tarım Politikaları ve Gelecek Vizyonu’ konulu panelde katılımcılara açık olacak. Girişin ücretsiz olduğu fuarlar, 14 - 18 Ekim 2014 tarihleri arasında 09.30 – 18.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: CIHAN