Bursaspor’da teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroda düşünülmeyen yıldız kaleci Sebastian Frey, formayı unuttu.

Takımın en yüksek maaşlı futbolcusu olarak da dikkat çeken Frey, geçtiğimiz sezon 5, bu sezon ise geride kalan 3 haftada forma yüzü görmedi.

Yeşil-beyazlıların 2013-2014 sezonu öncesi Seria A ekibi Genoa’dan 3 yıllığına kadrosuna kattığı tecrübeli kaleci Sebastian Frey, formayı unuttu. Teknik patron Şenol Güneş’in kadroda düşünmediği yıldız file bekçisi takımın en fazla maaşlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor.

39 MAÇTA 56 GOL YEDİ

Transfer olduğu 2013-2014 sezonunun başından bu yana toplam 39 maçta Timsah’ın kalesini koruyan Frey, bu maçlarda rakibin 56 golüne engel olamadı. Geçtiğimiz sezon ligde 27 maça çıkan tecrübeli eldiven, kalesinde 39 gol gördü. Türkiye Kupası’nda çıktığı 10 maçta 12 gole engel olamayan Frey, Avrupa kupalarında ise 2 maçta 5 gol yiyerek, beklenen performansın altında kaldı.

8 MAÇTIR FORMA GİYMİYOR

Bursaspor’da en son geçtiğimiz sezonun 29. haftada, 12 Nisan 2014 tarihinde Kasımpaşa ile oynanan ve 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada forma giyen Frey, o tarihten bu yana forma yüzü görmedi. Sezon öncesi hazırlık kamplarında oynanan karşılaşmalarda dahi teknik direktör Şenol Güneş’in forma şansı vermediği Frey, takımın 3. kalecisi konumunda bulunuyor.

EN YÜKSEK MAAŞLI FUTBOLCU

Öte yandan yeşil-beyazlılar ile sözleşmesi 2016 yılında sona erecek olan Frey’in, takımın en yüksek maaşlı futbolcusu olması da dikkat çekiyor. İmzaladığı sözleşme gereği geçtiğimiz sezon için 639 bin Euro yıllık ücret alan tecrübeli isim, bu sezon ise 1 milyon 750 bin Euro alacak.

ONDAN MUTLUSU YOK

34 yaşındaki tecrübeli oyuncu, teknik heyetin kararıyla takımda düşünülmemesine rağmen antrenmanlardaki neşeli görüntüsüyle de dikkat çekiyor.

Kaynak: IHA