Konya Büyükşehir Belediyesinin Kurban Bayramı öncesi gerekli hazırlıkları yaptığı bildirildi.

 
Belediyeden yapılan açıklamada, kurban satış ve kesim yerlerinde uzmanlar tarafından kontrollerinin yapıldığı bildirildi.
 
Tespit edilen kurban satış ve kesim yerlerinden başka alanlarda kurban satışına ve kesimine müsaade edilmeyeceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkların çevre kirliliğine neden olmaması için gerekli önlemler alındı. Vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince kurbanlık hayvanlarıyla ilgili yaşadıkları herhangi bir problem karşısında Alo 153 hattından yardım isteyebilecek. Tatlıcak bölgesindeki Hayvan Park ve Pazar Yeri Tesisleri’nde veteriner hekimler tarafından bayramın birinci gününe kadar hayvanların ücretsiz genel muayenesi, yaş tayini ve ultrason ile gebelik testi hizmeti veriliyor. Bayramın birinci günü ücretsiz, ikinci, üçüncü ve dördüncü günleri yüzde 50 indirimli hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı."
 
Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığının Kurban Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.
Kaynak: