Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan Kulu ilçesine bağlı muhtelif mahallelerde çalışmalarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, yeni büyükşehir yasası ile merkeze bağlanan mahallelerde su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin su ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirdi.

Akyürek, açıklamasında, mahallelerde yaşanan su problemlerinin tamamını bir planlama ile çözmek için çalıştıklarını vurgulayarak şunları kaydetti.

"İçme suyu ihtiyacını 7 adet sondaj kuyusundan karşılamakta olan Kulu ilçe merkezinde sondaj kuyularının 4 tanesinde nitrat parametresinin yüksek olması nedeniyle ilçenin içme ve kullanma suyu yetersiz durumda. Kulu ilçesine içilebilir, yeterli ve sürekli içme suyu temini için geçen yıl Ağılbaşı Mahallesi'nde açılan 3 adet sondaj kuyusuna ilaveten 3 adet kuyu daha açıldı."