Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da taraftarlar passolig uygulaması ve Çaykur Rizespor yönetimine tepki gösterdi. Taraftarlar, Kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ı istifaya davet etti.

Çaykur Rizespor’da Mekansızlar, Rotasızlar ve Göçebeler isimli taraftar grupları Rize sahilinde toplanarak TFF’nin passolig uygulaması ile Çaykur Rizespor yönetimine tepki gösterdi. Yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu, yaktıkları meşaleler eşliğinde Kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ı istifaya davet etti.

Grup adına konuşan Ali Yılmazoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Passolig uygulamasını gerçek amacı nedir? Taraftar olaylarına engel olmak, küfre engel olmak ya da tribün rantını bitirmek midir? Eğer öyleyse ligin ilk üç haftasında yaşanan olaylar ve küfürlere neden engel olunamamıştır? Bedava biletin biteceği söyleniyor. Taraftarların yaptıkları protestolar sayesinde eninde sonunda bu uygulamadan vazgeçeceksiniz." dedi.

Yılmazoğlu, Kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ın Türkiye’deki kulüpler arasında en sevilmeyen başkan olduğunu öne sürerek taraftarlar olarak takımdan istifa etmesini beklediklerini de sözlerine ekledi. Grup, yapılan konuşmanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: CIHAN