Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hizmet ağını genişleterek Cihanbeyli’ye bağlı Karabağ, Kelhasan ve İnsuyu mahallelerine 140 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşeyecek.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mahalleye dönüşen belediyelerin tamamında su ve kanalizasyon sorununu bitirmek için tamamının ihalesini yaptıklarını, yıl sonuna kadar büyük oranda tamamlanacağını söyledi. Cihanbeyli’nin Kelhasan, İnsuyu ve Karabağ mahallelerine kanalizasyon hizmetini kazandırarak çevre ve toplum sağlığını korumayı hedeflediklerini belirten Başkan Akyürek, “Sorumluluk alanımıza giren, yeni bağlanan mahallelerimizde yürüttüğümüz kanalizasyon şebeke çalışmalarımız planlandığı şekliyle devam ediyor. Çevre ve toplum sağlığı için kanalizasyon şebekesi ile pis suyun yerleşim alanından uzaklaştırılması, atık sudan kaynaklanan çevresel etkilerin bertaraf edilmesi çok önemli. Bu üç mahallede yapılacak kanalizasyon şebeke çalışmalarımız 6 bin nüfusa hizmet edecek kapasitede olacak” dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, proje kapsamında kanalizasyon şebeke yapımında 140 bin metre uzunluğunda 300 milimetre çapında betonarme boru kullanacak. İHA