Yüz ölçümü bakımından Türkiye’nin En Büyük ilçesi olan Cihanbeyli’de Bütün Mahallelerde başlatılan ağaç budama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Cihanbeyli Belediyesi ilçe merkezi ve Büyükşehir Yasası ile Mahalle olan köy ve kasabalarda şehrin görünümünü değiştirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarına ağaçları budayarak devam ediyor.

Ağaçların dinlenme dönemi olarak adlandırılan kış aylarında yapılan budama çalışmalarıyla bitkilerin sağlıklı ve düzgün şekilde yeniden yeşermeleri sağlanacak.

Parklarda,Refüjlerde,Cadde sokaklarda ve Okullarda ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların formlarının geliştirilmesi ve güzel bir görünüm sağlanması için başlatılan ağaç budama çalışmaları, oluşturulan ekipler tarafından sürdürülüyor.

Ağaçlandırma çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale yapılan ağaç budama çalışmaları ile ağaçların sağlıklı kalması amaçlandığı, birçok ağaçların budanması tamamlandığı ve yeşillendirme, ağaçlandırma çalışmaları yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da aynı özenle devam ettiğini söyledi.

Cemal Hatipoğlu