Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale yaptığı açıklamada, ilçede doğal gaz kullanımına başlandığını belirtti. Tesisatları tamamlanan ikametlere doğal gazın verildiğini ifade eden Kale “İlçemizdeki ikametler bundan böyle doğal gaz ile ısınacak. Laf değil iş üretiyor, vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Biz ‘doğal gazı getireceğiz’ derken, ‘bu imkânsız, hayal kuruyorsunuz’ diye bağıranlara ilçemiz için kurduğumuz bir hayalimizi daha gerçeğe çevirerek cevap veriyoruz. Rabbime hamdolsun ki Cihanbeyli’ye verdiğimiz bir sözü daha tuttuk. Daha çok hayalimiz var ve inşallah hepsini gerçeğe dönüştüreceğiz. İşte AK Parti Belediyeciliği ve İşte Cihanbeyli! Yaparsa AK Parti Yapar! Bu süreçte büyük desteklerini gördüğümüz başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Konya Milletvekillerimiz Sayın Orhan Erdem ile Gülay Samancı'ya şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca büyük katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarımız Sayın Ayşe Türkmenoğlu ve Mustafa Akış, İl Başkanımız Sayın Hasan Angı ve protokolün 24 saat gibi kısa bir sürede imzalanmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ DOĞAL GAZI TAŞRA MAHALLELERE DE YAYGINLAŞTIRMAK”

Şimdiki hedeflerinin merkezde abone sayısını artırmak ve doğal gazın taşra mahallelere de ulaştırmak olduğunu ifade eden Kale, bunun için gereken bütün çalışmaları yapacaklarını kaydetti. Mehmet Kale açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hedefimiz en kısa sürede merkezde 4 bin 700 aboneye ulaşmaktır. Bu da hemen hemen ilçe merkezinin tamamı anlamına geliyor. Tabi işimiz bununla da bitmeyecek. İlk etapta Bulduk-Yeniceoba hattını doğal gaz ile buluşturmayı planlıyoruz. Bu can bu bedende oldukça, hemşehrilerimin de desteğiyle, bu enerjiyi tüm taşra mahallelerimize ulaştırmak için var gücümüzle çalışacak ve başaracağız. Çok şükür Cihanbeyli’de ‘yapılamaz’ denilenleri hayata geçirdik. Şüpheniz olmasın. Hizmette sınır tanımamaya devam edeceğiz.”

İLÇEDE YOL SEFERBERLİĞİ

Cihanbeyli’de başlatılan yol seferberliğiyle ilgili çalışmaları da değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Kale, sırasıyla tüm mahallelerde çalışmaların yapılacağını belirtti. Kale “Yol medeniyettir, diyerek başladığımız çalışmalarımızın tüm mahallelerimize ulaşacağını ifade etmiştik. Şimdi sıra Karabağ'da... Ekiplerimiz mahallemizde prestij cadde çalışmalarına başladı. Koronavirüs salgını ve hava şartlarına rağmen inşallah en kısa sürede burayı tamamlayacağız. Karabağ'a hayırlı olsun” diye konuştu.

CİHANBEYLİ ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Cihanbeyli Belediyesi ekiplerinin programdaki yatırımları hızla hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Kale, 45 noktada sürdürülen çalışmaları şöyle açıkladı:

“Cihanbeyli tarihinde böyle bir çalışma dönemi yaşanmadı. Kovid-19 salgınının getirdiği olumsuzluklara rağmen çalışmalarımızı daha da artırdık. İlçemiz adeta şantiyeye döndü. Bugüne kadar kazandırdığımız eserlerimize yenilerini ekliyoruz. İşte an itibariyle devam eden ve ihalesi yapılarak kısa süre içerisinde başlayacak çalışmalarımız: Doğal gaz hat döşeme çalışmaları, Adalet Sarayı inşaatı, Yapalı-Günyüzü-Taşpınar yüzme havuzu çalışmaları, Yünlükuyu, Taşpınar Merkez, Taşpınar Çandır, Büyükbeşkavak, Ahirigüzel, Karatepe, Merkez Yeniyayla ve Mutlukonak Mahalle Konağı inşaatları, Köprübaşı Felahiye Sosyal Tesisi inşaatı, Hodoğlu Mahallesi Kantar yapımı, Küçükbeşkavak Namazgah yapımı, Taşpınar Kavaklı Sosyal Tesisi ve Park yapımı, Ağabeyli-Hoyukkuyu, Yeşilöz, Kırkışla, Korkmaz, Tüfekçipınar ve Böğrüdelik mahalleleri park yapımı, Günyüzü Mahallesi sentetik çim saha ve spor tesisi yapımı, Tüfekçipınar, İnsuyu, Böğrüdelik, Zaferiye, Çimen, Sağlık, Damlakuyu, Hodoğlu ve Beyliova mahalleleri sentetik çim saha yapımı, Merkez Konya Caddesi prestij cadde çalışmaları, Göktepe, Günyüzü, Yapalı, Karabağ ve Yeniceoba mahalleleri prestij cadde ve parke taşı döşeme çalışmaları, Taşpınar Mahallesi parke taşı döşeme çalışmaları, Cihanbeyli merkez yağmur suyu drenaj çalışmaları, Beyliova, Çimen, Kayı, Küçükbeşkavak, Sağlık ve Zaferiye mahalleleri mahalle konakları bakım onarımı… Yeni projelerimiz de yolda! Durmak yok yola devam”