Konya'nın Cihanbeyli İlçesinde belediye tarafından bir süre önce yapımına başlanan 9 Hane-i Mevan tamamlandı. İlçenin sosyal hayatına yeni bir soluk getirecek olan tesisler vatandaşların hizmetine sunuldu. Günyüzü Hane-i Mevan'da mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Kale, yeni projelerin müjdesini verdi.

Konya'nın Cihanbeyli İlçesinde farklı mahallelerde bir süre önce yapımını başlanan Hane-i Mevan'lar tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Çevre mahallelerde vatandaşların özel toplantıları ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri tesisler ile ilçenin sosyal hayatına yeni bir soluk kazandırıldı.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Günyüzü Mahallesi'ndeki Hane-i Mevan'da vatandaşlarla bir araya geldi. Kuran-ı Kerim'in okunması ve dua ile başlayan toplantıda konuşan Başkan Kale, bu projeyle eski oda kültürünü canlandırarak, ilçenin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak istediklerini belirtti. İlçenin farklı mahallelerinde yapımı tamamlanan Hane-i Mevan'larda gençlerin büyükleriyle bir araya gelerek, onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını arzuladıklarını ifade eden Başkan Kale, bu modern tesislerde birçok farklı etkinliğin düzenlenebileceğini kaydetti.

 "İlçemiz adate yeniden kuruluyor" -

Göreve geldikleri günden buyana yaptıkları çalışmalarla Cihanbeyli'yi adeta yeniden inşa ettiklerini anlatan Başkan Kale "Hem Türkiye'de hem de Konya'da ses getiren birçok projeye imza attık. İlçemiz adeta yeniden kuruluyor. İleride hangi yatırım, hangi binayı görülürse 'Burası 2014-2024 arasında yapılmış' denilecek. Bu konuda iddialıyız ve başaracağız. İlçemizin gerçek kuruluş tarihi olarak 2014-2024 arası gösterilecek" dedi.

İkinci dönemlerinin başladığı geçtiğimiz Mart seçimlerinden önce halka verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade eden Kale, bir taraftan doğalgaz ve organize sanayi bölgesi çalışmaları sürerken diğer yandan da Cihanbeyli'nin seracılığın merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti. Tüm mahallelere eşit hizmet üreterek sosyal, kültürel, sportif ve altyapı anlamında önemli yatırımları kazandırdıklarını anlatan Kale, Türkiye'nin hayvan borsasını da ilçede hayata geçireceklerini açıkladı. Çok hassas bir çalışma yürüttükleri bir başka projenin de ilçe meydanı olduğunu kaydeden Başkan Kale, yarı olimpik yüzme havuzunun da kısa sürede ilçeye kazandırılacağını belirtti.

Mehmet Kale "İkinci dönemimizde özellikle ilçemizin ekonomik hayatına dokunan projeler üzerinde çalışmaktayız. Cihanbeyli'deki yaşam kalitesi her geçen gün daha yükseliyor. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Cihanbeyli'de birilerinin hayal edemediği projeleri biz tek tek hayata geçiriyoruz. Müjdelerimizin devamı gelecek" dedi.