Cihanbeyli Belediyesi Dünya Yetimler Günü dolayısıyla örnek bir çalışmanın altına imza attı. İlçede 120 çocuğa mektup gönderilerek “Baban hayatta olsaydı kendisinden ne isterdin” diye soruldu. Çocukların mektupla bildirdikleri isteklerin tamamı yerine getirildi. Hediyelerin verildiği iftar programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu ile Gülay Samancı da katıldı.

Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde Dünya Yetimler Günü dolayısıyla örnek bir çalışmanın altına imza atıldı. Gençlik Meclisi ile birlikte yürütülen proje kapsamında ilçedeki yetim çocuklara Başkan Mehmet Kale imzalı birer mektup gönderilerek “Baban hayatta olsaydı kendisinden ne isterdin” diye soruldu. Çocuklar da bu mektuba cevap yazarak, isteklerini bildirdi. Oldukça duygusal ifadelerin yer aldığı mektuplardaki bütün talepler Cihanbeyli Belediyesi tarafından yerine getirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Kale, çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Belediyede düzenlenen yemeğe Cumhurbaşkanı Başdanışmaları Ayşe Türkmenoğlu ile Gülay Samancı da katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Cihanbeyli Gençlik Meclisi Başkanı Yavuzhan Kale, özellikle sosyal çalışmalar anlamında ilkleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise belediye olarak kimsesiz, yetim ve düşkünlere sahip çıktıklarını belirtti. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar vakti üç çeşit yemek ulaştırdıklarını anlatan Kale, “Göreve geldiğimiz günden buyana ilçemizdeki kimsesiz, düşkün, yetim, dul ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın hep yanında olduk. Çeşitli projelerle insanımızı kucakladık. Bugün de yetim yavrularımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yavrularımızın mektupla bize bildirdiği tüm isteklerini karşıladık. Onların yüzünü bir nebze de olsun güldürebiliyorsak ne mutlu bize…” dedi. Cihanbeyli Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında ilklere imza attığını ve birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Kale “Belediye olarak doğumdan ölüme kadar insanımızın yanındayız. ‘Hoş geldin bebek’ , ‘askıda ekmek’ ve bugün yetim çocuklarımıza yönelik yaptığımız çalışma gibi birçok projemiz var. Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımızı hassasiyetle yapıyoruz. İlçe olarak büyük hedeflere ilerliyoruz. İlk günkü heyecan ve hizmet aşkıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu da konuşmasında Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye övgüler yağdırdı. Başkan Kale’nin çalışkanlığıyla ön plana çıktığını belirten Türkmenoğlu “Sayın Başkan, en çok hizmet eden ve en fazla yatırımı ilçesine getiren belediye başkanlarımız arasında yer alıyor. Ben kendisine hassaten teşekkür ediyorum. Özellikle büyükşehir yasasından sonra çok geniş bir coğrafyaya sahip olan Cihanbeyli ölçeğindeki bir ilçeye hizmet etmek kolay değildi. Ancak burada hizmet konusunda hiç aksaklık olmadı. Kendisinin başarılı çalışmalarını tüm Türkiye’de anlatıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı da böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden dolayı Başkan Kale’yi tebrik etti. Samancı “Mazlumlarımızın ve yetimlerimizin yüzü güldüğünde insanlık da o kadar huzurlu ve mutlu olacaktır” dedi. Mehmet Kale’nin ilçeye yeni eserler kazandırılması anlamında ne kadar büyük bir azimle çalıştığını bildiklerini ifade eden Samancı, ilçedeki projeleri de yakından takip ettiklerini kaydetti.

Programda Kaymakam Mustafa Kutlu da bir selamlama konuşması yaptı. İftar yemeğinin ardından toplam 120 çocuğa talepleri doğrultusunda bisiklet, bilgisayar, cep telefonu, tablet ve televizyon gibi hediyeleri verildi.