Kesintisiz su için çalışmalar devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, ilçe merkezleri ve mahallelerde sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yıllardır susuzluk, su yetmezliği, sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun, kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gidermeye yönelik tüm adımların atıldığını söyledi.

Yeni Büyükşehir Yasası sonrası, Cihanbeyli ilçe merkezinde 46 kilometrelik ıslah çalışması yapıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Ağabeyli, Yeniceoba, Sağlık, Çöl, Beyliova, Kuşça, İnsuyu mahallelerine yaklaşık 40 kilometrelik kuyu suyu toplama hattı çalışması ile Karabağ, Küçükbeşkavak ve Dondurma Yaylası mekilerinde 4 kilometre yeni şebeke çalışması yapıldı” dedi.

Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Cihanbeyli ilçesine 90 kilometre içme suyu hattı yaparak 6.6 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.  e-karaman.com