Konya Büyükşehir Belediyesi ve Cihanbeyli Belediyesi Atık yağların kanalizasyona gitmesini önlemek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Otogar Binası arka kısmına Bitkisel Atık Yağ toplama kumbarası yerleştirildi.

Yer altı su kaynaklarına sızan bu yağlar doğal yaşamı etkilediği gibi, kanalizasyon ve kolektörlerde daralma ve tıkanmalara yol açarak sistemi etkileyen yağların toplanması için yerleştirilen Bitkisel atık yağ toplama kumbarası yoğun ilgi görüyor.

Geridönüşüme önem verdiklerini ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale: “Lavabodan dökülen bir litre bitkisel atık yağ, bir milyon litre suyu kirletebiliyor. Yer altı su kaynaklarına sızan bu yağlar doğal yaşamı etkilediği gibi, kanalizasyon ve kolektörlerde daralma ve tıkanmalara yol açarak sistemi etkiliyor. Evlerdeki atık yağların da etkin bir biçimde toplanabilmesi Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte Bitkisel Atık Yağ Toplama Kumbarasını yerleştirdik. Vatandaşlarımız bu kumbaralara en fazla 2,5 litrelik petlerde olmak kaydı ile atabilirler. Vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı davranacaklarına inanıyorum.Hizmetlerinden Dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e teşekkür ediyorum.” Dedi.


Cemal Hatipoğlu - Haber Merkezi