Cihanbeyli belediye başkanımız Dr. Mehmet Ali ÖNAL 28 Nisan 2013 Tarihli ve 28631 sayılı resmi gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararı ile 2013/4347 sayılı kararname ekiyle aşağıdaki süreçleri hep beraber tamamladığımız taktirde İlçemize doğalgazın geleceğini belirtti.

Bu karara istinaden nüfusun 10.000 üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırmak amacıyla

1-) İlçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının %60’ına tekabül eden elektrik abonesinin doğalgaz bağlamasının istenmesi gerekiyor.

2-) Bu sayı takriben ilçemiz için 5.000 ile 6.000 arasında olması bekleniyor. Bu sayıdaki abone EPDK tarafından belirlenen ve bugün için yaklaşık 350 TL olan bağlantı bedelinin il özel idaresi tarafından belirtilerek hesaba yatırılması gerekiyor.

3-) Bu total bedel 6 ay içerisinde tamamlanıp hesaba yattıktan sonra BOTAŞ doğalgaz hatları için gerekli yatırımlara başlayacak.

Bu açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Ali ÖNAL ilçe için çok önemsediği bu konuda belediye olarak halkı bilgilendirme çalışmalarının başlayacağını gerek stand kurarak gerekse iletişim araçları ile bunu kısa sürede gerçekleştirip, bölge Milletvekillerinin konuyu takip ederek yardımları neticesinde en kısa sürede bu konunun gerçekleştirmesini belirtti.

Vatandaşlarımızın Ayrıntılı bilgiyi resmi gazetenin ilgili sayfasından takip edebileceklerini belirtti.