Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Orta Anadolu’nun en kapsamlı ve fonksiyonel Kapalı Pazar Alanı’nın en kısa zamanda hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçeye yaptırılacak kapalı pazar alanı hakkında bilgi verdi. Tesisin yapılacağı alanla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ile arazi takası işleminin tamamlandığını belirten Kale, projelendirme aşamasının tamamlanmasıyla birlikte toplam 7 bin 120 m2’lik alan üzerinde inşaatın başlayacağını kaydetti. Kapalı pazarın bitirilmesiyle Cihanbeyli’de bu konuda büyük bir eksikliğin giderileceğini ifade eden Kale “Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından yaptırılan sentetik çim sahanın yanına inşa edilecek tesiste iş yerleri, bay-bayan wc’ler, mevsimlik işçiler için düşünülmüş olan hamam alanı, soğuk hava depoları, ekmek fırını gibi bölümler yer alacak. Kapalı Pazar alanımız ilçe ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır” dedi. 

Proje ihalesini kısa sürede tamamlayıp, tesisi 2017 yılının Nisan ayında halkın hizmetine sunmayı amaçladıklarını açıklayan Başkan Kale, pazarın haftanın her günü ticari faaliyetlerin yapıldığı örnek bir eser olacağını kaydetti. “Orta Anadolu’nun en kapsamlı ve en fonksiyonel kapalı pazar alanını Cihanbeyli’ye kazandıracağız” diyen Başkan Kale, eserin şimdiden ilçeye hayırlı olmasını diledi. Kale “İlçemizi hizmet anlamında şaha kaldıracak projelerden biri olan Kapalı Pazar Alanının hayata geçirilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımıza, Milletvekillerimize, Müsteşarlarımıza, Spor Genel Müdürümüze ve İl Spor Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Merkezi