Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde vatandaşların merakla beklediği haber geldi. Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçede ‘araç muayene istasyonu’ kurulacağının müjdesini verdi.

Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde önemli bir eksiklik daha gideriliyor. Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin ilçeye bir araç muayene istasyonu kurulması yönündeki girişimleri sonuç verdi. Kulu, Cihanbeyli, Altınekin bölgesine hizmet verecek olan istasyonun kuruluşuyla ilgili karar çıktı. Konuyla ilgili müjdeyi Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale verdi. 30 Mart seçimleri öncesinde vatandaşların kendilerine bu konuyla ilgili yoğun talepte bulunduklarını, kendilerinin de çalışma alanlarında olmamasına rağmen bu eksikliğin giderilmesi için gerekeni yapma sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Kale, “Şu anda bu sözümüzü tutmanın mutluğunu yaşıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Bir tarım ilçesi olan Cihanbeyli’de aynı zamanda ‘nakliye’ noktasında da ciddi faaliyetlerin olduğunu ifade eden Başkan Kale, bölgedeki araç yoğunluğuna dikkat çekti. Mehmet Kale “Başta Cihanbeyli olmak üzere Altınekin ve Kulu’da ciddi anlamda araç yoğunluğu bulunuyor. Ancak vatandaşlarımız periyodik olarak yaptırdıkları araç muayeneleri için TÜVTÜRK’ün ya Konya’daki ya da Ankara-Şereflikoçhisar’daki istasyonlarına gidiyordu. Bu da insanımıza beraberinde çok ciddi külfetler getiriyordu. Biz de sorunun çözümü için göreve gelir gelmez kolları sıvadık. Belediye olarak çalışma alanımız dâhilinde olmamasına rağmen konuyla ilgili çok ciddi gayretlerde ve temaslarda bulunduk. Şimdi ise bu çabalarımızın olumlu sonuç verdiğini memnuniyetle görüyoruz. Ne mutlu bize ki, seçim öncesi verdiğimiz bir sözü daha yerine getirdik. İnşallah Araç Muayene İstasyonu en kısa sürede ilçemizde kurularak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Bu noktada tüm protokoller imzalandı” dedi.

Cihanbeyli’ye kurulacak TÜVTÜRK İstasyonundan sadece Cihanbeylilerin değil, Kulu ve Altınekin’de ikamet eden vatandaşların da faydalanacağını ifade eden Başkan Kale, bölgede önemli bir eksikliğin giderildiğini sözlerine ekledi.

Cemal Hatipoğlu