Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya uçağının vurularak düşürülmesiyle ilgili açıklamasında, Türkiye’nin hava sahasını savunmaya hakkı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Kimse kimseyi kandırmasın. DEAŞ’ı vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır,” dedi ve MİT TIR’ları hatırlatmasında bulundu: “O TIR’larda silah varsa ne olacak yoksa ne olacak. Oraya insani yardım götürüyoruz, bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz.”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Rusya’ya ait uçakla ilgili açıklamalarda bulundu. Rus uçağına ‘angajman kuralları gereği müdahale edildiğini’ söyleyen Erdoğan, “F16’larımız tarafından yapılan müdahale sonucu 2 uçaktan birisi düşürülmüştür,” dedi.

Bu sırada resepsiyondaki misafirlerin alkışlaması üzerine Erdoğan, “Mesele bir alkış meselesi değil. Biz buna şahit olmak istemeyiz” dedi.

“Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DEAŞ’ın bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir,” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimse kimseyi kandırmasın. DEAŞ’ı vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır,” diye devam etti.

Konuşmasında MİT TIR’ları hatırlatması da yapan Erdoğan, “İşte o TIR’lar Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Şimdi diyecekler ki, ‘Başbakan o TIR’ların içinde silah yoktu diyordu…’ Varsa ne olacak yoksa ne olacak. Oraya insani yardım götürüyoruz. Kim onlar? Mağdur, mazlum, bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz,” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini “Türkmenlere mücadelelerinde başarılar diliyorum,” diye bitirdi. imctv