Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Göktaş, Anadolu Ajansı’na (AA)  yaptığı değerlendirmede, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kendisinin de bilgilendirildiğini ifade ederek, “Şiddet hiçbir surette mazur görülemez. Basına yönelik çirkin saldırıları kınıyoruz. Şiddet asla tasvip edilemez” diye konuştu.

‘Telefonla aradım’

Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetkililerden olayla ilgili bilgi aldığını da belirtti:

“Cumhurbaşkanlığı makamının olay karşısında sessiz kaldığı doğru değil. Saldırı sonrasında Cumhurbaşkanımız yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı olarak telefonla bizzat Ahmet Hakan’ı da aradım.

“Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, üzüldüğümüzü ilettik. Cumhurbaşkanımız şiddetin her türüne karşı olduğunu her vesileyle vurgulamaktadır. Saldırıyı, siyasi rant aracı gibi görmeyi doğru bulmuyoruz.”

Ne olmuştu?

Gazeteci Ahmet Hakan, 1 Ekim’de CNN Türk’te sunduğu “Tarafsız Bölge” programının ardından saat 00.35’te evinin önünde 34 VY 7765 plakalı siyah Honda marka otomobille gelen dört kişinin saldırısına uğramıştı.

Saldırı sonrası Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Hakan’ın kaburga ve burnunda kırıklar tespit edildi.

Saldırganlardan üçü gece, biri sabaha karşı yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüpheliler A.G., K.E., F.E. ve U.A.’nın verdikleri ilk ifadede trafik nedeniyle tartıştıklarını ve aralarında itiş kakış yaşandığını söyledikleri belirtildi.

Hakan’a saldıran kişilerin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyesi oldukları iddia edilmişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada gazeteci Ahmet Hakan’a evinin önünde saldıran kişilerin AK Parti’li olduğunu ve ihraç edildiğini yazdı.

 

İMC