Danimarka Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Nick Hakkerup, "Bence Danimarka Avro Bölgesi'nin bir parçası olsaydı bu ekonomimiz için iyi olurdu. Danimarka Avro Bölgesi'ne katılmalı" dedi.

Hakkerup, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danimarka ekonomisinin ana probleminin yüksek işsizlik olduğunu, bu durumun Avrupa'da yaşanan finansal krizden kaynaklandığını vurguladı.

Avrupa'da ekonomik anlamada bir iyileşme yaşandığını kaydeden Hakkerup, "Avrupa'da ekonomik kriz yavaş yavaş atlatılıyor. İstihdam da bu süreçte artmaya başlayacak" diye konuştu. Hakkerup ayrıca  Avrupa'daki büyük ekonomilerin özellikle de Alman ekonomisinin hızla ilerlediğine dikkati çekti.

"Avro Bölgesi'nin parçası olmak bizim için iyi olurdu"

Danimarka'nın Avro Bölgesi'nde olmadığını hatırlatan Hakkerup, "Bence Danimarka Avro Bölgesi'nin bir parçası olsaydı bu ekonomimiz için iyi olurdu. Danimarka Avro Bölgesi'ne katılmalı" diye konuştu.

Ülkesinin Avro Bölgesi'ne girişinin halk oylamasıyla mümkün olabileceğinin altını çizen Hakkerup, bölgenin bir parçası olmasalar bile Avronun Danimarka ekonomisinde önemli bir etkisinin bulunduğunu, faiz oranlarının Avroya bağlı olduğuna dikkati çekti.

Türk ürünlerinin kalitesinden çok memnunuz

Türkiye ile Danimarka arasındaki dış ticaret dengesini de yorumlayan Hakkerup, Türkiye'nin Danimarka'ya ihracının daha fazla olduğunu söyledi. Türkiye'ye ihracatlarını arttırmayı arzuladıklarını anlatan Hakkerup, Türkiye'nin ülkesine gönderdiği ürünlerin kalitesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.