Danimarka’da koalisyon hükümetine dışarıdan destek veren ve yabancı düşmanı politikalarıyla tanınan Danimarka Halk Partisi, yabancılar politikası sözcüsü Martin Henriksen, ülkede yaşayan yabancıların kendilerini Danimarkalı olrak görmek istemeleri durumunda Noel ve Paskalya gibi Hristiyan bayramlarını da kutlamaları gerektiğini söyledi.

Henriksen Müslüman göçmenlere hitaben, “Her ne kadar Danimarka’da inanç özgürlüğü olsa da Hristiyanlık Danimarka kültürü ve günlük yaşamında önemli bir yere sahiptir, bu yüzden Müslümanların da bu konuda bilgili olmaları gerekir,” dedi.

Henriksen, Müslümanlara , Noel ve Paskalya ayinlerinde kiliselere gitme çağrısında bulundu.

Muhalefet partileri sözcüleri Henriksen’in açıklamalarına tepki gösterdiler. Ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti sözcüsü Dan Jörgensen, “Danimarka etnik kimliği ile Hristiyanlığı birbirine bağlamak tehlikelidir. Bizim demokrasimizin en önemli özelliği ise kimsenin  başkalarının ne düşündüğüne, karışmamasırıdr,” dedi.

Danimarka Halk partisi 2015 yılında yapılan genel seçimlerde oyların yüzde 21,1’ini alarak 37 sandalye kazanmayı başarmıştı. Danimarka Parlamentosunda 179 sandalye bulunuyor.