Danimarka’da uzmanlar tarafından yapılan incelemeler önümüzdeki Ekim ayında yaklaşık 50 bin kişinin devletten aldığı sosyal yardımın (Kontanthjælps) tehlikede olduğunu gösteriyor.  Söz konusu durumun arkasında ise bir süre önce hükümet tarafından hayata geçirilen bir kanun yatıyor.

Danimarka’da Kontanthjælps olarak bilinen sosyal yardımlar son dönemde çeşitli yönleriyle tartışıldı.  Başta aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi (DF) olmak üzere birçok parti bu yardımın kısıtlanmasını istedi. Neticede hükümet önceden yılda 113 saat olan çalışma şartını 225 saate çıkardı. Bundan az çalışan kişilere verilen Kontanthjælps’in ise iptal edilmesine karar verildi. Söz konusu kanun önümüzdeki Ekim ayında devreye giriyor. Yapılan incelemeler halihazırda 48 bin 777 bin kişinin bu durumdan etkilenebileceğini gösteriyor. Birçok şehirde yerel yönetimler vatandaşları bu konuda uyaran mektuplar gönderiyor.

Yılda 225 saat şartı herkes için geçerli. Evli çiftlerin her ikisi de yılda en az 225 saat çalışması gerekiyor. Aksi takdirde Kontanthjælps alamayacaklar. Bahar.dk