Hava sıcaklığının bir süreden beri mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Danimarka’da kış yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Danimarka Meteoroloji Enstitüsü (DMI) bugün yayınladığı bir raporda özellikle Danimarkalıları yaklaşan ve Alexander  adı verilen fırtına için uyardı. Raporda fırtınanın özellikle Jyyland adasının batısında etkili olacağı vurgulandı.

Alexander fırtınası bu akşam saatlerinden itibaren etkili olacak. Fırtına ön celikle Jyyland adasının güney batısındaki; Tønder, Esbjerg, Varde ve Ringkøbing-Skjern şehirlerinde hissedilecek. Daha sonra ise önce Fyn adasındaki  Middelfart, Nordfyns ile Kerteminde  şehirlerinde sonrasında ise Sjælland adasındaki Kalundborg, Odsherred, Halsnæs, Gribskov ve Helsingør şehirlerinde hissedilecek. Alexander fırtınasının bu gece saat 2 sularında Danimarka’yı terk edeceği tahmin ediliyor.

Polis fırtına esnasında söz konusu şehirlerde yaşayan insanlara evlerinden çıkmamalarını tavsiye etti. Öte yandan bölgedeki köprülerin de fırtına dolayısıyla kapatılabileceği ifade edildi.

 

danimarkahaber.dk